Дори сега да тръгнем към нови избори, общественият натиск в

...
Дори сега да тръгнем към нови избори, общественият натиск в
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Елитът подценява ситуацията, напрежението заради инфлацията може буквално да се излее

Дори в този момент да тръгнем към нови избори, публичният напън в идващите месеци ще е толкоз мощен, че ще пробва да сближи главните артисти да се направи някакъв кабинет, означи той

От доста години социолозите не са виждали толкоз отчетливо да се откроява един проблем в паниките на хората – цените и инфлацията. Това се задържа през последните 10 месеца и наклонността се ускорява, разяснява в интервю за БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ".

Той счита, че по-голямата част от елита подценява обстановката.

" Те не си дават сметка за общественото напрежение, което може да се излее безусловно след няколко месеца и тогава към този момент всички тези оправдания сега да бъдат като сценка в детска градина ", добави той.

Ганев разяснява и въпросителните към сформиране на държавно управление. Според него най-вероятно е служебният кабинет да продължи да ръководи.

" Не виждам различен вид, отвън удължение на живота на служебния кабинет ", съобщи той.

Дори в този момент да тръгнем към нови избори, публичният напън в идващите месеци ще е толкоз мощен, че ще пробва да сближи главните артисти да се направи някакъв кабинет, означи Ганев.

Зад проблема с съветския дипломат Елеонора Митрофанова и наличието ѝ на откриването на 48-ото Народно заседание политологът вижда доста твърдия през последните няколко месеца евро-атлантически курс на ГЕРБ, който партията употребява, с цел да излезе от политическата изолираност в последните две години.

" Това е явен опит от страна на управлението на ГЕРБ за изрично позициониране за търсене на нови партньорства ", разяснява политологът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР