Дори работата в офиса не може да попречи на българите

...
Дори работата в офиса не може да попречи на българите
Коментари Харесай

Пазаруваме през работно време заради Черния петък

 Дори работата в офиса не може да попречи на българите да търсят положителни предложения онлайн на Черния петък, сочат статистическите данни. Навиците на извършване на покупки на българите към пониженията на Черния петък са ориентирани най-вече към една от най-големите платформи за онлайн покупки - eBay.

По-голямата част от извършването на покупки се прави от 12:00 до 14:00 ч., като нормално пикът е сред 11:00 и 13:00 часа.

Любопитен факт е, че през 2019-та, за разлика от предходните години, има и два други пика в 2:00 и 6 часа сутринта!

Пикът на дейното извършване на покупки е последван от спад в покупките (обикновено от 14 до 20 ч.), а след 20 ч. има нов растеж. Този модел се следи през последните три години, от 2017 до 2019-та.

Статистиката демонстрира също, че що се отнася до каналите за онлайн извършване на покупки на предходните Черни петъци, се следи възходящата известност на мобилното приложение: през 2019 година 28% от всички

продукти са закупени посредством него и 7% посредством мобилната версия на уеб страницата на eBay, до момента в който през 2017 година това било надлежно единствено 19% и 6%.

Версията за настолни компютри остава главният източник за онлайн извършване на покупки на Черния петък, въпреки и с дребен спад: през 2017 година 76% от покупките са направени посредством нея, до момента в който през 2019 година е 65%.

И по този начин, виждаме, че българските купувачи последователно откриват удобството на този тип извършване на покупки.

Най-скъпите покупки през последните три години включват нов часовник Omega за 2 695 $ през 2017 година, компютър вид " копач на криптовалути “ на стойност 3 161 $ през 2018 година, а предходната година – професионален обектив Canon за 2 420 $.

Най-популярните категории като обща стойност на закупените артикули на Черен петък са дарове като ръчни часовници, механически артикули като преносими компютри, смарт телефони и аксесоари, последвани от

фешън находки - дънки, рокли и обувки.

Сред Топ 10 на известните категории са също предметите, свързани с занимания, спорт и развлекателни действия – риболовни въдици и макари, електронни четци, видеоигри.

Челната позиция на категорията Мобилни и смарт телефони през 2017 година в класацията е сменена от Ръчните часовници през последните две години, само че постоянно остава в челната тройка.

Общият брой на продуктите, закупени от българи на Черния петък през миналите

три години, напълно други категории оглавяват класациите. Модата и продуктите за персонална грижа са измежду най-популярните и мечтани продукти в класацията, ръководена в трите поредни години от софтуерни аксесоари.

Тъй като трафикът ще е забележителен през целия ден, предлагаме ви няколко съвета за Черния петък, с цел да сте в действителност задоволени в края на деня:

- отделете си няколко дни за авансово ревизиране на продуктите, които желаете да закупите, и ги маркирайте

- проверете какви са най-хубавите благоприятни условия за доставка на определените продукти

- проверете салдото на вашата платежна карта

- в случай че желаете да се възползвате от допустимо най-хубавата отстъпка, не забравяйте да инсталирате авансово приложението, което ще употребявате

- бъдете бързи и поръчвайте преди привършване на количествата

- изгответе лист с различни предложения при положение на привършване на количествата на стремежи от вас артикул

- в случай че на този ден няма да се възползвате от работа от къщи, само че въпреки всичко предпочитате да пазарувате в работно време, дръжте новинарски или различен уеб страница отворен на вашето устройство и превключвайте сред другите " прозорци “, с цел да не поставите под риск връзките с сътрудниците и ръководителите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР