Дори преди болницата Ал-Ахли в Газа да бъде унищожена, пълната

...
Дори преди болницата Ал-Ахли в Газа да бъде унищожена, пълната
Коментари Харесай

Джереми Боуен: Търсенето на решение за Близкия изток от Джо Байдън просто стана по-трудно

Дори преди болничното заведение Ал-Ахли в Газа да бъде унищожена, цялостната поддръжка на Джо Байдън за Израел беше убедил палестинците и милиони други араби, че Съединените щати са повече от просто най-важният покровител на Израел. Те имаха вяра, че американците също са съучастници във всичко, което Израел прави в Газа, в това число убийството на деца.

Горещият спор за това кой е виновен за офанзивата няма да промени доста отзиви. Дванадесетте дни война ускориха омразата и разделянето.

Израел показа в детайли опровергаване на обвиняванията, че е нападнал Ал-Ахли. Той сподели доказателства, че ракета, изстреляна от Палестинския ислямски джихад, се е развалила и е паднала надалеч от задачата си в Израел.

За палестинците - освен за последователите на Хамас - купищата окървавени чували за трупове бяха цялото доказателство, от което се нуждаеха. За тях разликата в Ал-Ахли не беше кардинална, а степенна. Израел убива десетки палестинци всеки ден, откогато отговори на изненадващата офанзива на Хамас, за която министър председателят Бенямин Нетаняху подсети на Джо Байдън, че е умъртвила минимум 1400 души, най-вече израелски цивилни. Ал-Ахли беше за палестинците още едно доказателство за пренебрежението на Израел към живота им.

Първите отчети за унищожаването на болничното заведение се появиха, когато моторите на Air Force One загряваха, с цел да доведат Джо Байдън до Близкия изток. Преди да успее да се анулира, графикът му беше на пух и прахуляк.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР