Дори повече от 3 години да не вали над София,

...
Дори повече от 3 години да не вали над София,
Коментари Харесай

Ревизоро: И три години да не капне над София, проблем с водата няма да има

Дори повече от 3 години да не вали над София, проблеми с водоснабдяването няма да има, съобщи екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро пред бТВ в понеделник във връзка обсъждания избавителен проект на Перник от водната рецесия със зареждане през водоснабдителната мрежа на София от язовир " Белмекен " и бент. " Бели Искър ". Решението към момента няма точни механически и финансови планове и Столичният общински съвет чака то да бъде утвърдено от Министерския съвет, преди да се произнесе и локалната власт.

Ревизоро сподели още, че с това техническо решение " Перник става квартал на София във водоснабдително отношение ".

" Вода ще може да се подава и от Перник към София с тази помпа. Аз също съм обезпокоен, моите родственици също живеят в Перник. Като се стигне до " мъртвия размер " отново може да се вади вода, само че имаме едни 35-40 дни, в които би трябвало да се поберем ", сподели екоминистърът за ускорените периоди, в които би трябвало да се работи за обезпечаване на вода в Перник.

По думите му потреблението от водопровода, захранващ южните квартали на София, през който се планува да се подава водата към Перник, е никакво и в него водата върви постепенно.

" Ако стартираме повече вода да вадим, най-малко ще почистим тръбите. Няма проблем – има си хидроинженери, които знаят течението, потоците. Ние по този начин ще ускорим потоците в София. Всички ще са удовлетворени от тази работа ", счита Димитров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР