Дори по време на бичи пазари инвеститорите трябва да очакват

...
Дори по време на бичи пазари инвеститорите трябва да очакват
Коментари Харесай

Ето защо бичият пазар на акциите може да продължи с години

Дори по време на бичи пазари вложителите би трябвало да чакат от време на време неприятни дни. Широкият показател постоянно претърпява 10% спад в границите на всеки 12-месечен интервал, макар като цяло мощната наклонност.

Бичите пазари могат да се задържат в продължение на доста години, даже при периодически корекции или инцидентни сривове.

В четвъртък заглавията на вестниците може би провокираха паника, отбелязвайки, че показателят Dow Jones Industrial Average (DJIA) е понижен с близо 606 пункта. Това обаче може да се преглежда по-скоро като спад от 1.5 %. До този ден DJIA осигуряваше рентабилност от 3.7% през 2024 година, в това число реинвестираните дивиденти. В същото време незначителният дневен спад на S&P 500 (SPX) към момента му обезпечава възвръщаемост от 11.1% за 2024 година

За да разберете капацитета за дълготраен напредък на акциите, разгледайте финансовите резултати, които движат тези акции. Индексът S&P 500, който е претеглен по отношение на пазарната капитализация, е отразен от ETF-фонда SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY), който е на стойност $529 милиарда, с централизация от 35% в 10-те най-големи компании от показателя. Последните тримесечни доклади за приходите разкриват резултатите на тези компании.

Ето последните промени в приходите на акция (или продажбите на акция):

И измененията в брутния марж на облагата и оперативния марж:

Брутният марж на компанията, изчислен като чистите продажби минус разноските за продадените артикули, разграничени на продажбите, мери ценовата мощ и успеваемост. Разширяването на брутния марж, съчетано с увеличение на продажбите, е позитивен индикатор.

Оперативният марж, който изважда режийните и другите непроизводствени разноски от продажбите, се показва като облага преди лихви и налози, разграничена на продажбите.

Тези индикатори не са използвани за JPMorgan Chase & Co. (JPM) заради разликите в банковата промишленост, само че маржът на чистия приход на банката (печалбата, разграничена на приходите) понижа до 20.06% през първото тримесечие от 22.31% година по-рано.

Сред 10-те най-големи компании от S&P 500 седем от тях означиха двуцифрено процентно нарастване на приходите, като единствено Apple Inc. (AAPL) регистрира спад на продажбите. Осем от тези компании, в това число Apple, усъвършенстваха както брутния, по този начин и оперативния си марж. Почти 17%-ното нарастване на продажбите на акция на Microsoft (MSFT), наред с подобренията на маржовете, е удивително, като се има поради нейният размер и 7%-но присъединяване в S&P 500.

Този растеж, комбиниран с усъвършенстваната продуктивност и предстоящото непрестанно нарастване на паричните потоци, поддържа аргумента на Сандип Бхагат против надценяването на S&P 500. Форуърдното съответствие цена/печалба на показателя е 20.8, основано на оценки на анализатори от FactSet, което е повече от 18.1 преди година и над тригодишната междинна стойност от 19.1.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР