Дори обикновени решения в този парламент трябва да се взимат

...
Дори обикновени решения в този парламент трябва да се взимат
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Все по-трудно виждам БСП като потенциален коалиционен партньор

Дори елементарни решения в този парламент би трябвало да се взимат със единодушието на 3-4 групи, в случай, че най-голямата е с под 70 депутати, обикновено е да се водят диалози. Това разяснява в " Още от деня " Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на " Демократична България "

Панев изрази и отношението си за диалозите сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - съобщи, че и от " Демократична България " ще беседват с ГЕРБ, само че зависи от въпросите.

" Не съм изключително оптимистично надъхан, като виждам какво се случва и по комисиите - сякаш всички са в предизборна фаза и наддаването, пазаруването на гласоподаватели са в разгара ", съобщи той.

Панев посочи, че занапред предстоят диалози кои партии биха влезнали в държавно управление на малцинството. И добави, че мъчно вижда Българска социалистическа партия като евентуален сътрудник. 

Панев уточни, че засяга обезщетенията за индустриалните консуматори на електрическа енергия, които на комисия са били нараснали с над 1.200 милиарда за следващата година и общо ще възлизат на над 13 милиарда лева за 2023, при базова цена от 700 лева на мегават час.

" Това какво значи - целият План за възобновяване за всички години напред е на такава стойност. Ние тези пари ще ги раздадем по този начин на компании, които нямат потребност от тях, тъй като най-големите потребители на електрическа енергия са на стотици милиони облага, защото пазарната обстановка за тях е идеална ", акцентира Панев.

Парите не е трябвало да се дават на калпак, а да се насочат към тези, които в действителност имат потребност, счита депутатът.

Последната седмица действителните решения, които се вземат в Народното събрание, са в посока харчене парите на данъкоплатеца - по този начин зам.-председателят на ПГ на " Демократична България " дефинира работата на Народно събрание и акцентира, че " Продължаване смяната " са се държали съответно.

" Общо взето тематиката на болшинството е: " яжте и пийте, страната заплаща ", заключи Панев.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР