Дори обикновен говор може да доведе до заразяване с грип.

...
Дори обикновен говор може да доведе до заразяване с грип.
Коментари Харесай

Не трябва да се караме грипа на крак, предупреждава експерт

Дори елементарен диалект може да докара до заразяване с грип . Това изясни пред основният епидемиолог доктор Ангел Кунчев . По думите му множеството ограничения за отбрана против болестта са единствено пожелателни, тъй като даже едно кихване в магазина е задоволително и болестта е осъществена.

" Първо, когато стартира епидемията, грипът е доста широкоразпространен. Второ - доста дейно и елементарно се предава. Дори елементарен диалект води до разпространяване на частици доста дейно в периметър от 2-3 м към болния. Освен това най-заразен е индивидът 1-2 дни преди самото заболяване и 1-2 дни от него . След това отделянето на вируси внезапно спада, тъй че индивидът може и да няма доста тип на болен, само че все пак да реализира заразяване. Носенето на маски потвърдено не е изключително дейно ", уточни експертът.

Във връзка с формалното показване на осведомителната акция за грипа през днешния ден доктор Кунчев посочи, че тази година вирусът " Мичиган " се обрисува като типичен протичащ вирус и не се чакат изненади. Може да ни нападна и " Хонконг " , който е прочут от предходната година.

Лекарите са безапелационни, че болестта не би трябвало да се кара на крайник . При над 90% от затрудненията се случва тежко протичаща пневмония.
 
 БГНЕС, списък

Все още не е късно за противогрипна ваксина , уточни доктор Ангел Кунчев. Единственият аршин е да имаме 20 дни от имунизацията до срещата с вируса - " в случай че се направи през ноември, през декември се построява имунитет и човек по празниците може да смята, че е предпазен ", сподели той и добави, че епидемията тази година се чака през януари.

Не може да се предвижда с акуратност интензивността й, само че в случай че се съди по данните от Южното полукълбо и по-точно тези от Австралия, там епидемията е била 2 и половина пъти по-интензивна от миналогодишната. Рисковите групи са хората над 65 и децата - от 5 до 19 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР