Covid изплаши по-възрастните клиенти от Cracker Barrel и Olive Garden. Някои не се връщат

...
Дори неограничените хлебни пръчици в Olive Garden и дървените люлеещи
Коментари Харесай

Дори неограничените хлебни пръчици в Olive Garden и дървените люлеещи се столове в Cracker Barrel изглежда не могат да привлекат обратно бейби бума.

Изминаха повече от три години, откакто много ресторанти затвориха врати и клиентите избраха да ядат повече ястия у дома поради пандемията от Covid. Сега някои по-възрастни клиенти все още стоят настрана, което изостря проблема с трафика, пред който са изправени веригите ресторанти.

Що се отнася до клиенти над 65 години, „просто все още не сме възстановили посещенията... до степента, в която смятахме, че ще успеем, наистина след пандемията“, каза изпълнителният директор на Cracker Barrel Сандра Кокран по време на разговор с анализатори по-рано този месец.

По-възрастните потребители са били ударени от двоен удар, каза тя. Първоначално те стояха настрана поради здравословни проблеми. И тогава те останаха настрана поради инфлацията.

„Групата над 65 години е особено съзнателна за ценностите“, каза тя. „И така просто не сме видели възстановяването на тази група.“

Спадът идва в момент, когато трафикът на Cracker Barrel намалява навсякъде.

„Спадът на трафика ни беше широкообхватен. Те бяха против всички възрастови кохорти“, каза Кокран, но посочи, че „по-младата кохорта се държеше по-добре от тези над 65 години“. Други вериги, като Burger King, също отчитат спад в трафика на ресторанти, тъй като клиентите се оттеглят поради по-високите цени.

Darden Restaurants (DRI), която притежава Olive Garden, Longhorn Steakhouse, Cheddar’s Scratch Kitchen и други, отбеляза по време на разговор с анализатор в четвъртък, че също отбелязва спад на посещенията от по-възрастни клиенти.

 Родителят на Olive Garden Darden Restaurants има по-малко посещения от по-възрастни хора след удара на пандемията. Родителят на Olive Garden Darden Restaurants има по-малко посещения от по-възрастни хора след удара на пандемията. Скот Олсън/Гети изображения

Клиентската група, която е „55+, особено 65+, все още е под нивото преди Covid и всъщност има лек спад от последното тримесечие до това тримесечие“, каза финансовият директор на Darden Радж Венам по време на разговора. Трафикът на Darden е намалял в сравнение с нивата преди Covid, каза Vennam.

Клиентите на 65 и повече години „бяха малко по-уплашени от страна на Covid“, обясни изпълнителният директор Рикардо Карденас. „Ние ценим всички наши клиенти, включително тези над 65 години, и ще се радваме да ги видим да се връщат по-често“, каза той.

Но Darden, чието седалище е в Орландо, Флорида, също приема промяната.

„Можем да използваме нашия eClub, за да говорим с тях и да им кажем: „Хей, върни се в Olive Garden“, каза Карденас, имайки предвид онлайн членство, което предлага предимства на клиентите. „Но не мисля, че ще направим някои драматични неща, защото всъщност сме свидетели на доста голямо увеличение на нашите по-млади потребители.“

Продажбите в ресторанти Darden, отворени поне 16 месеца, са нараснали с 5% до 2,7 милиарда долара през тримесечието, приключващо на 27 август, в сравнение с предходната година. Компанията отчете други признаци на добро състояние, като запазване на приходите от 195 милиона долара за тримесечието и повече от 100 нови ресторанта, собственост на компанията, отворени през последната година, включително 19 нови ресторанта Olive Garden за общо 906 места в Olive Garden.

Най-големият от франчайзите на Darden досега, Olive Garden е „все повече и повече, и повече“, както каза Карденас в четвъртък. „Елате в Olive Garden за повече, повече храна, повече стойност, повече зареждане.“ Цената на акциите на компанията се колебае след пандемията и се повиши с около 4% за годината, но спадна с около 2,5% в четвъртък.

За Cracker Barrel, който също се опитва да привлече по-млади потребители, но традиционно привлича по-възрастни клиенти, отдръпването от страна на по-възрастните клиенти е по-голяма работа.

В обектите на Cracker Barrel, отворени от поне година и половина, продажбите са нараснали с 2,4% спрямо предходната година през трите месеца, приключващи на 28 юли. Но това се дължи на по-високите цени. В търговията на дребно продажбите спадат с 6,8% спрямо предходната година. Акциите на Cracker Barrel (CBRL) също се колебаеха по време на пандемията и паднаха с близо 27% тази година.

Базирана в Ливан, Тенеси, Cracker Barrel управлява 660 от своите ресторанти в 45 щата, като използва мотив от стар селски магазин, за да продава своята марка удобна храна като бисквити и сос. Неговите магазини за търговия на дребно предлагат празнични декорации, мозъчни пъзел игри и дървени люлеещи се столове и много други на клиентите, чакащи за маса.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР