Дори най-отдадените стопани на котки се чудят в даден момент

...
Дори най-отдадените стопани на котки се чудят в даден момент
Коментари Харесай

Четири начина да разберете дали котката ви обича

Дори най-отдадените стопани на котки се чудят в даден миг дали котката им в действителност ги обича. Особено когато слушат хората с кучета по какъв начин самодоволно показват дългата история на кучетата като най-хубавия другар на индивида.

Поради своето еволюционно родословие домашните котки по природа са по-независими от кучетата: дивите предшественици на нашите писани не са живели в обществени групи, както кучетата. Въпреки това, по време на процеса на опитомяване, те развиват способността да основават обществени взаимоотношения освен с други котки, само че и с хора.

Въпреки че може да не разчитат на нас, с цел да се усещат в сигурност, както кучетата, доста котки демонстрират обвързаност към своите стопани и наподобява високо ценят компанията им. Тази обвързаност е отчасти повлияна и от обстоятелството, че са с хора още от дребни котета.

Котките се държат с хората по същия метод, по който реагират и на своите котешки другари – тъй че тайната дали вашата котка се усеща обвързвана с вас се крие в тяхното държание.

 Mainecoon-lap

Един по-таен метод котката да демонстрира привързаността си е с взор. Когато срещат странни хора или други котки, които не познават, те нормално ги гледат втренчено без да мигат. Но са по-склонни да мигат постепенно към котките и хора, с които имат положителни връзки.

Изследванията демонстрират, че бавното намигване е обвързвано с позитивно прочувствено положение и може да бъде знак за доверие, удовлетворение и любов, сходно на човешката усмивка. Ако желаете да върнете комплимента, мигнете и котката ви може да мигне в отговор. Това е прекрасен метод да се свържете с нея, в случай че тя не желае да бъде докосвана.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР