Дори най-дългите серии рано или късно намират своя край. Този

...
Дори най-дългите серии рано или късно намират своя край. Този
Коментари Харесай

Швьонтек: Усещах, че серията ми ще приключи на Уимбълдън


Дори най-дългите серии рано или късно намират своя край. Този горчив урок научи през вчерашния ден международната №1 Ига Швьонтек. Полякинята отстъпи пред Ализе Корне в трети кръг на Уимбълдън , като по този метод бе комплициран завършек на нейната поредност да от 37 поредни победи, почнала през февруари. На конференцията след мача Швьонтек показа кои са главните аргументи за провалянето, както и какво значение отдава на тази загуба.

„Наясно съм, че не играх добре. Това, което ме докара до толквоа доста триумфи през този сезон, е че постоянно бях нападателна на корта и непрекъснато тъсех най-различни способи да поема самодейността и да печеля точката. На трева обаче не мога да управлявам топката по най-хубавия начин“ – разяснява двукратната шампионка на Ролан Гарос.

„Започнах зле мача и по тази причина взех решение да не влагам толова доста мощ в ударите с вярата да понижа броя на непредизвиканите си неточности. В резултат на това играта ми стана по-солидна в отбранителен проект, само че за сметка на това не успявах да затрудня съществено Ализе. Преди мача бях с настройката да играя нападателно и атакуващо и по-късно ми беше доста мъчно да трансформира метода си и да показвам неизменност и непоклатимост, без да съм прекомерно пасивна в същото време“ – добави Швьонтек.

Полякинята разкри, че главната причина за неубедителното ѝ показване е че към момента не е разкрила метода да покаже най-хубавата си игра на трева по този начин, както го прави на клей и хард.

„За да успееш да обърнеш мач, който се развива неподходящо за теб, би трябвало да анализираш доста добре обстановката и да имаш явен тактически проект. В случая аз нямах подобен. Дойдох на Уимбълдън доста уверена и това бе главната причина да считам, че ще се показва мощно в шампионата. Малко съм разочарована, само че се надявам с тревата да стартираме да се разбираме по-добре някой ден“ – сподели Швьонтек.

„Обикновено съм доста строга със себе си, когато изгубвам, само че знаех, че серията ми рано или късно ще завърши и усещах, че това ще се случи на Уимбълдън. Още от първата подготовка нещата не изглеждаха добре. Вероятно това не е настройката, с която би трябвало да започнеш толкоз важне шампионат, само че когато опитваш най-различни способи и продължаваш да не намираш решение, даже на подготовка, става все по-трудно да вярваш, че можеш да постигнеш нещо съществено. Може би трябваше да вземам участие и в други шампионати на трева, само че след Ролан Гарос почувствах, че нуждая се от почивка“ – приключи международната №1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР