Дори на 37 години, Клаас-Ян-Хунтелаар продължава да е безпощаден пред

...
Дори на 37 години, Клаас-Ян-Хунтелаар продължава да е безпощаден пред
Коментари Харесай

Неостаряващият Хунтелаар с историческо постижение

Дори на 37 години, Клаас-Ян-Хунтелаар продължава да е безмилостен пред противниковите порти. Нападателят на записа името си в историята на Ередивизи с включването си като запаса при успеха с 3:1 над. Бившият нидерландски национал стана първият футболист, който влиза в 89-ата минута и по-късно съумява да вкара два гола.

Двубоят ще бъде запомнен и от новото попълнение на Аякс Себастиен Але. Француинът, който бе притеглен неотдавна от и дебютира с асистенция в дербито с (2:2), вкара първия си гол за гранда от Амстердам. Той откри резултата в 7-ата минута с първия си удар в Ередивизи от 2017 година, когато носеше екипа на.
В началото на втората част попадение на Куинси Мениг от домакините беше анулирано поради засада, а същинската драма настъпи след 80-ата минута. В 84-ата Хулио Плегесуело наказа груба неточност на бранител на Аякс и изравни. В 89-ата Хунтелаар размени Райън Гравенберх и незабавно върна преднината на гостите. Але смъкна топката към ветерана и той я заби под гредата, а в 91-ата минута Хунтелаар получи пас от Закария Лабяд и технично трансферира вратаря на Твенте Дромел.

Победата беше доста значима за Аякс след равенствата с и ПСВ. Отборът на Ерик загар Хаг се изкачи еднолично на върха в класирането с 38 точки. Втората позиция разделят и с по 35, а ПСВ има 34.

Huntelaar: “Schalke 04 have reported themselves at Ajax for me. I played 6.5 years for Ajax, 7 years for Schalke. These are the clubs I feel most close with. Schalke are in trouble right now and they need help.” [espn]

This looks pretty clear. Huntelaar looks off to Schalke 04.
— (@TheEuropeanLad) След мача Хунтелаар удостовери, че има възможност скоро да се завърне в. Такива информации се появиха в медиите в последните дни, а опитният нападател даде да се разбере, че е подготвен да помогне на " кралскосините ".

" От Шалке са се свързали с Аякс, с цел да питат за мен. Прекарах 6,5 години в Аякс и 7 в Шалке. Това са двата клуба, с които съм обвързван най-силно. Сега Шалке е в мъчно състояние и има потребност от помощ ", разяснява Хунтелаар, който неотдвна разгласи, че през лятото ще приключи кариерата си.

Ередивизи 16 кръг, четвъртък 14 януари  Твенте 1:3краен резулат  Аякс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР