Дори на 36 години Новак Джокович продължава да бъде сред

...
Дори на 36 години Новак Джокович продължава да бъде сред
Коментари Харесай

Джокович: Приемам всеки Голям шлем като последен турнир и златен шанс да пренапиша историята

Дори на 36 години Новак Джокович продължава да бъде измежду любимците за спечелването на огромните титли, като това важи и за идния US Open. През идващите две седмици балканецът ще нападна своята рекордна 24-та купа от " мейджър " съревнования, а в конференцията си преди началото на шампионата даде ясно да се разбере, че е пределно стимулиран да напише нова страница в историята.

" Титлите от Големия шлем са най-голямата ми цел сега. Винаги съм бил прям за това и не укривам, че стремежът ми е да достигна върховата си форма точно в тези шампионати. Не знам още в какъв брой съревнования от Шлема ми остава да играя, само че ще продължа да се боря. Не съм си сложил предел за това какъв брой дълго още ще се състезавам.

Същевременно съм наясно, че когато си на 36 години, би трябвало да цениш повече опциите, които имаш, да бъдеш крепко стъпил на земята и да подхождаш с настройката, че това може да е последният ти " мейджър " шампионат в кариерата. Приемам всеки Голям шлем, в който вземам участие, като златна опция да напиша още една страница в историята. Разбира се, това е от огромно значение за мен ", безапелационен бе сърбинът.

Впоследствие Ноле разяснява и обстоятелството, че през предишния сезон трябваше да пропусне Откритото състезание на Съединени американски щати, защото не бе позволен да влезе в страната поради имунизационния си статус.

" Не изпитвах яд, само че когато стартира US Open, усещах известна доза горест, че не ми бе разрешено да се състезавам. Това обаче е в предишното. Не мисля за това какво се е случило през предходната година или през последните няколко сезона. Концентрирам вниманието си само върху сегашното. Не бих споделил, че отсъствието ми от шампионата през 2022-ра ме стимулира в допълнение, тъй като аз постоянно имам високи упования, неспокойствие и упоритост да печеля трофея. Това в никакъв случай не се трансформира и не се въздейства от случилото се в предишното ", добави още балканецът.

Източник: Tennis Majors

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР