Дори късметът да е изиграл роля, най-добрите лидери достигат до

...
Дори късметът да е изиграл роля, най-добрите лидери достигат до
Коментари Харесай

Коварният саботьор

Дори шансът да е изиграл роля, най-хубавите водачи доближават до професионалните върхове с помощта на своите умения, увереност и убеденост. Въпреки това, доста хора, измежду които и извънредно сполучливи водач, постоянно се съмняват в личните си качества и благоприятни условия. Неувереността може да бъде доста подъл пакостник, който има капацитета да съсипе кариерата на даже най-можещите експерти. За това е значимо да бъдете самодейни и да предприемете ограничения сега, в който усетите, че сте обзети от подозрения.  Ето 14 метода да прогоните всички съмненията от мозъка си:

Установете реалистична визия за себе си

Когато познавате добре мощните и слабите си страни като водач, вие придобивате по-реалистична визия за нещата, върху които би трябвало да работите, и за тези, с които се справяте добре. Това ви разрешава да се фокусирате върху работата, вместо непрекъснато да се притеснявате и да чудите дали се справяте добре с това, което вършиме.

Извлечете максимума от грешките си, след което забравете за тях

Само хората, които са престанали да се развиват и да поемат опасности не вършат неточности. Гледайте на грешките като на източник на и опция за научаване на нови неща. След като си вземете нужните поучения, оставете неуспехите си в предишното и продължете напред.

Ограничете самокритиките

Не помагате на никой, като непрекъснато си обвинявате за отминали провали. Това води само до нови подозрения и неустановеност. Вместо това окуражете себе си по метода, по който бихте насърчили чиновниците си.

Изберете си модел за подражателство

Отделете особено внимание за намирането на водач, на който се възхищавате. Какви качества има той? Кои от тези качества притежавате и самите вие и кои са сферите, в които би трябвало да подобрите представянето си?

Празнувайте успехите

Много постоянно ние сме прекомерно заети с работата си, с цел да отделяме време на дребните победи. Това обаче е огромна неточност, защото празнуването на тези победи е превъзходен метод за повишение на вашата убеденост.

Синхронизирайте мозъка и тялото си

Отделяйте особено внимание на мислите си и на езика на вашето тяло, с цел да сте сигурни, че те не са в спор.

Не се фокусирайте единствено върху слабите си страни

Твърде доста от нас отделят толкоз внимание на минусите си, че не помнят мощните си страни – тези елементи от нас, които ни карат да се усещаме уверени и да имаме вяра в себе си. Не правете тази неточност.

Излезете от зоната си на комфорт

Опитайте нещо, което не сте правили до момента. Разширете мирогледа си и не си поставяйте изкуствени ограничавания. Дискомфортът постоянно води до напредък.

Бъдете добър към себе си

Способността да се отнасяте добре със себе си е извънредно значимо умеене, от което има потребност всеки водач. Проблемите със самочувствието се коренят в неприятния табиет да наказвате себе си за всяка дребна неточност и да не си давате награди за триумфите.

Не се съмнявайте в себе си

Ако сте стигнали до управническа позицията, то вашият триумф не може да е цялостна случайност. Ако другите имат вяра във вас, то не правете грешката да се съмнявате в себе си.

........

 Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР