Дори и Tesla да разполага с едни от най-модерните технологии

...
Дори и Tesla да разполага с едни от най-модерните технологии
Коментари Харесай

Tesla Model 3 катастрофира след като показа как да не се спускате по заледена улица

Дори и Tesla да разполага с едни от най-модерните технологии за сигурност, а автомобила в клипа да е със зимни гуми, то до злополука въпреки всичко се стига. В съответния случай не може да виним нито гумите, нито Tesla-та, а единствено и само нелепостта на водача.

Ако видите стръмна улица върху която има тъничък пласт сняг, а под него лед, надали първата ви мисъл ще е да се пробвате със своя нов електромобил по нея. Явно казусът в клипа, сниман в Шотландия, не е тъкмо подобен и лидерът взема решение да опитва своя шанс, който както ще видите във видеото - не е доста добър. Макар и едвам 25 секунди, клипът демонстрира какво не би трябвало да вършиме в случай че би трябвало да преминавате през такава улица.

Първото и най-важно нещо, в случай че маршрута разрешава, избягвайте стръмни, заснежени и най-вероятно заледени улици. Второ, в случай че въпреки всичко ви се наложи да минете по такава улица и няма по какъв начин да я избегнете, то колата ви най-вероятно ще стартира да се пързаля. Първата и най-нормална човешка реакция е да заковете спирачките и да завиете кормилото, както направи и водачът в клипа. Въпреки всички съвременни системи за сигурност, когато натиснете спирачката до долу, колелата ще стартират да се пързалят, което ще води колата до най-близкия дирек или автомобил, както може да видите по-долу.

Единственото което може да извършите в подобен миг е постепенно да натискате спирачката, едвам не позволявате на колата да усили скоростта си и да избягвате внезапни придвижвания с кормилото, които могат да доведат до поднасяне. Въпреки това, въпреки всичко бихме ви предложили да се придържате към първата част и в случай че има по какъв начин да избягвате ледени стръмни улици.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР