Дори и тандемът Брата Галеви да е останал в миналото

...
Дори и тандемът Брата Галеви да е останал в миналото
Коментари Харесай

Децата на Галеви вадят на светло милионите

Дори и тандемът Брата Галеви да е останал в предишното след мистериозната гибел на Ангел Христов – Геле, наследниците им и до ден сегашен съблюдават традицията и работят постоянно дружно.

 

Само преди седмица наследниците на Пламен Галев – Светослава и Георги, са се присъединили в основаната от техните другари Елен и Виктор Христови скица за узаконяване на благосъстоянието на бащите си.

 

Перачницата е задвижена малко преди Ангел Христов да се прибере скрито у нас, с цел да издъхне в дома си под носа на Министерство на вътрешните работи и издирващите го по целия свят сътрудници на „ Интерпол “. Елен и Виктор Христови записват „ Бул-Гая Груп “ няколко дни преди гибелта на татко си. в документите към основаването й новоизлюпените бизнесмени показват, че се канят да грпадят жилищни здания и офис центрове – първо у нас, а по-късно и зад граница. Доста амбициозна поръчка, за която са нужни милиони евро!

 

Предметът на активност надали е определен инцидентно – за никого не е загадка, че точно строителството е един от най-хубавите способи за узаконяване на пари с неразбираем генезис. Заради неналичието на надзор у нас десетки тукашни компании без история заявяват получени заеми от офшорки, с които пред погледа на данъчните наливат основите на следващия бетонен „ мастодонт “.

 

Повече от явно е, че наследниците на Христов имат сходни проекти за „ Бул-Гая Груп “. Целта им е да обезпечат легални приходи, с които да оправдаят прекалено високия си стандарт на живот. При Братя Галеви надалеч не липсват пари за избелване, откакто дълги години са основни играчи в търговията с оръжие и амфетамини, разкриват спецченгетата.

 

Наследниците на Геле обаче не записват компанията в родната Дупница, а в Сливен, с цел да не бие на очи. За шеф е назначена неугледна дама от краен квартал, която дружно със притежателите мигновено упълномощава юрист да се грижи за всички финансови и строителни каузи на сдружението.

 

От няколко дни част от перачницата стават и децата на другата половинка от дупнишкия тандем – Светослава и Георги Галеви. Макар и от далечния Лондон, където живеят още от ранна детска възраст, двамата наследници на търсения от Интерпол мафиот изявяват предпочитание да се включат като съдружници в строителната компания. За да не бият път до Сливен обаче, наследниците на Галев наемат като собствен представител тамошен юрист. Преди това двамата разказват в специфични пълномощни какво се чака да свърши юристът.

 

Документът е удостоверен още през юли от Ваня Смит – началник на консулската работа към посолството ни в Лондон. След идването на документа в Сливен, юристът изпраща молба към основателите на компанията, че клиентите му желаят да станат съдружници.

Елен и Виктор Христови незабавно привикват общо заседание, на което писмено е одобрено включването на новите сътрудници. Сега откакто наследниците им са дружно, компанията перачница може да влезе в деяние и да завърти милионите на цялостни обороти.

 

 

Наследниците на Ангел Христов-Геле - Елен и Виктор 

Запознати издават, че надзорът на общата компания е поверен на децата на Геле, защото наследниците на Галев нямат никакво желание да си идват у нас. За всяка условност към работата на компанията, те към този момент са упълномощили юриста си, който ще се подписва от тяхно име.

 

Светослава Галева от дълго време е развъртяла в Лондон мощна скица за узаконяване на капиталите на татко си. Веднага след завършването на един от най-елитните университети в английската столица, щерката на търсения от Интерпол престъпник се гмурва в дълбоките води на финансите и записва компанията си SPG & Partners. Съкращението дава отговор на буквите й Светослава Пламенова Галева. От ъндърграунда издават, че татко й също е фен на символиката. При регистрирането на първата им офшорка с Ангел Христов избират името „ Пи Ей Джи Норт Адамс “. На кирилица е ПАГ – „ Пламен и Ангел Галеви “.

 

Създадената от Светослава Галева SPG & Partners се занимава с ръководството на фамилни благосъстояния. В интернет уеб страницата на компанията са изброени и услугите, които Галева и чиновниците й оферират. Сред тях са основаване на специфични фамилни фондове, които да въртят фамилните капитали, оптимизирайки дължимите налози. Като бонус е и обезпечената поверителност по отношение на същинските притежатели на тайните корпорации и направените от тях вложения по света. Подобна анонимност е извънредно потребна за хора, нямащи по какъв начин да потвърдят произхода на парите си. Нищо чудно SPG & Partners да съветва прехвърлянето на милионите към „ Бул-Гая Груп “, с които четиримата наследници на Братя Галеви се канят да строят стремително жилищни здания и офис центрове.

 

 

Наследниците на Пламен Галев - Светослава и Георги

Опит в бизнеса към този момент има и щерката на Геле – Елен. Едва навършила пълноправие, тя основава първата си компания „ Джи Ейч Ауто Трейд “, на чието име се води автокъща в Дупница. Там съучастник и става хубавицата Юлияна Бельовска, известна в града като формалната държанка на Пламен Галев. Автокъщата не може да се похвали с кой знае какви продажби, само че пък за сметка на това е съвършен заслон околните на Галеви да се снабдят със скъпи лимузини, които сякаш са за краткотрайно прилагане. Естествено нито Национална агенция за приходите, нито Министерство на вътрешните работи, нито пък ДАНС или финансовото разузнаване се интересуват от сходни „ незначителни детайлности “.

 

Юлияна Бельовска, от която Галев има дете, го играе и нещо като рекламно лице на взаимния бизнес. Шармантната брюнетка всеки месец тества из дупнишките улици следващата лимузина, оповестена за продажба – от чисто нов „ Мерцедес “, чиято цена надминава 300 000 лева, до финален модел Порше за над половин милион. Шансът управляващите да се заинтересуват от кое място автокъщата има средства за тези коли, е надменно дребен. Любовницата на Пламен Галев е известна в Дупница с положителните си контакти във властта. В приятелския й кръг е дупнишката прокурорка Радослава Митева и проверяващи полицайки от тамошното РПУ. Може би пък е време основният прокурор Борислав Сарафов да изпрати софийски екип, който да ревизира на място какви игрички си играят локалните представители на прокуратурата.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: братя Галеви Пламен Галев Ангел Христов Борислав Сарафов Ваня Смит Елен и Виктор Христови Светослава и Георги Галеви Геле „ Бул-Гая Груп “ „ Пи Ей Джи Норт Адамс “ SPG & Partners

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР