Дори и след сухия ноември нивото в не е паднало

...
Дори и след сухия ноември нивото в не е паднало
Коментари Харесай

Въпреки сухия ноември: Язовирите са пълни, няма да има ограничения

Дори и след сухия ноември равнището в не е паднало и не са планувани ограничавания на водата за пиянство. Това излиза наяве от графика на Министерството на околната среда и водите за декември, представен от.

Към 6 декември наличният потребен размер в двата софийски язовира “Искър ” и “Бели Искър ” е надлежно 72,7 и 67,46% от общия. От първия за столицата са отпуснати 12,7 млн. кубика вода за декември, а от втория - 4,5 млн. Количествата даже са по-големи по отношение на ноември, когато графикът позволяваше надлежно 12 и 4,1 млн. кубика. “Среченска бара ” е цялостен 85,13%, “Христо Смирненски ” - 77,8%, “Йовковци ” - 88,95%, което е най-малък спад по отношение на месец обратно. С по-малко от два % е намаляло равнището на водата и в язовир “Тича ”, като сега то е 68,94 на 100 от общия размер.
Интересни компании вземат най-вече пари за ремонт на язовири
Свързани компании са получили най-вече от разпределяните не с публични поръчки стотици милиони левове от държавното сдружение " Монтажи "...

Въпреки това допустимите количества за питейно-битови потребности през декември са увеличени от 2,3 на 2,48 млн. кубични метра за Шумен и Велики Преслав, до момента в който за Търговище остават 0,75 млн. Малко по-значителен е спадът на наличния потребен размер в “Камчия ” - от 81,2 на 76,7% от общия. Промяна в графика за прилагане обаче няма. Към 6 декември равнището на водата в “Ясна поляна ” е 53,13%, което е и най-ниското от всички язовири за питейно-битови потребности. Преди месец то е било с към 4% повече. За Бургас от язовира са отпуснати 1,1 млн. кубика вода - колкото и през ноември. Още повече е намаляла водата в “Асеновец ” - от 74 на 65,6%, само че за Сливен няма ограничение на количествата.

Най-пълен сега е бент. “Боровица ” - наличният потребен размер е 95,88%. Нивото на “Студена ” е спаднало с към 5%. Перник е единственият град, за който са наложени ограничавания в количествата вода - от 1,7 на 1,6 млн. кубика. Също с толкоз е намаляла водата и в язовир “Дяково ”, като към 6 декември наличният потребен размер е 71% от общия. Съвсем малко е увеличено количеството вода за ВиК - Дупница.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР