Дори и след кратък досег с морската вода кожата ни

...
Дори и след кратък досег с морската вода кожата ни
Коментари Харесай

Защо морската сол е толкова полезна

Дори и след къс допир с морската вода кожата ни наподобява по-чиста и здрава. Малко от нас го виждат, тъй като нормално са потопени в почивката и щурите прекарвания. Ето обаче каква е тайната кожата ни да е наподобява по-добре на морето - солената вода.
 Защо е солена морската вода
Защо е солена морската вода

И дали ще става все по-солена

Заредена с електролити и противовъзпалителни съединения, морската сол може да се употребява за доста неща, като процедури за грижа за кожата и облекчение на болката. И това са единствено дребна част от изгодите за здравето.

Нека се срещнем с вълшебните свойства на морската сол, съгласно:

Основният съставен елемент на морската сол е натриевият хлорид . Сред останалите й съставки са минерали - натрий, калций, цинк и магнезий, и хранителни субстанции, които се намират естествено в морската вода и са значими за здравословното действие на тялото.
 Снимка 584362

Морската сол има подобен състав от минерали и естествени лечебни детайли като тези в клетките на кожата. Ето за какво постоянно се употребява за лечебни процедури и артикули за хубост.

Големият брой минерали, открити в Мъртво море, от дълго време се употребяват поради подмладяващия си резултат върху кожата.
 Снимка 584364

Независимо дали използваме артикули с морска сол или се потопим в морето, ние предоставяме ударна доза минерали на кожата ни.

Морската сол съдържа флуорид, който оказва помощ за отбрана на зъбите от киселинно увреждане и може да предотврати развиването на кариес.
 Снимка 584363

Ексфолирането с морска сол оказва помощ за унищожаване на мъртвите частици от кожата, тонизиране на тъканите и поощряване на периферното кръвообращение. В резултат на това кожата се обновява.

Консумацията на морска сол оказва помощ за поддържането на здравословен електролитен баланс в тялото, който е нужен за най-благоприятен кръвен състав, кръвообращение и мускулна мощ.
 Снимка 584365

Ваните с морска сол оказват помощ да имаме бездънен и подмладяващ сън . Нека си спомним последния път, когато спахме толкоз хубаво след ден на плажа.

Морските соли съдържат сяра, която може да помогне за разчистване и лекуване на кожни болести като дерматит и белези от акне, както и за управление на производството на себум от кожата.
 Снимка 584366

Морската сол оказва помощ и при настинки. При висока температура можем да накиснем забрадка в студена вода с разтворена морска сол. Когато сложим кърпата върху челото си, топлината се трансферира от тялото към нея, като п о този метод телесната температура се намалява .

Ако страдаме от възпалено гърло , гаргарата със солена вода оказва помощ. Тя отстранява водата, присъстваща във възпалените тъкани на гърлото, което оказва помощ за облекчение на болката.
 Снимка 584375

Вана на краката с топла вода, в която сме разтворили морска сол, отпуска и облекчава изтощените мускули.

Повечето хора надали свързват солта с хидратация. Натрият обаче поддържа салдото на течностите в тялото, които губим с течение на деня. Поради тази причина морската сол е чудесна за възвръщане на влагата в кожата.
 Пясъкът - от какво се образува
Как се образува пясъкът на плажа

И на какво се дължат цветовете му

Морският въздух е кондензиран с негативни йони, което спомагат за повишение на хормона на щастието серотонин. Потапянето във водата основава медитативно положение, което успокоява дишането ни и забавя сърдечната периодичност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР