Дори и сега не най-модерните електрически автомобили Chevrolet Bolt EV

...
Дори и сега не най-модерните електрически автомобили Chevrolet Bolt EV
Коментари Харесай

GM официално потвърди намеренията си да възроди електрическия бестселър Chevrolet Bolt EV върху платформата Ultium

Дори и в този момент не най-модерните електрически коли Chevrolet Bolt EV и EUV съставляват главната част от индустриалната стратегия на General Motors, защото ниската цена в тази ситуация дефинира огромното търсене, само че до края на годината те ще бъдат свалени от произвеждане, с цел да се освободи място на конвейера за по-модерни модели. GM е първият, който категорично декларира, че Chevrolet Bolt EV ще има почитател на новата платформа Ultium.

Преди това основният изпълнителен шеф на корпорацията Мери Бара единствено намекваше за сходна опция, само че по време на тримесечното отчетно събитие тази седмица тя не изпита търпението на публиката, като намерено разгласи желанията на General Motors да възроди известния електрически автомобил след прекъсването му от произвеждане, употребявайки модерните платформи Ultium и Ultifi. Самото възобновяване се възнамерява да бъде осъществено на правилото на понижаване на финансовите и режийните разноски, тъй че надали ще се наложи да приказваме за забележителна смяна на дизайна на автомобила, само че той най-малко ще премине към потребление на модерни акумулатори от потомство Ultium. Кога възроденият Chevrolet Bolt EV ще се появи на пазара, GM не прецизира.

Като цяло GM съумя да продаде 50 000 електрическия автомобил през първата половина на годината, а представителите на по-модерната платформа Ultium съставляваха единствено по-малко от 3000 екземпляра от това число. Корпорацията към момента изпитва известни проблеми с мащабирането на производството на електрически автомобили на тази платформа, по тази причина неотдавна даже спря производството на комерсиалния ван BrightDrop Zevo 600. Но през актуалната половина на годината корпорацията ще стартира производството на най-малко пет електрическия автомобил на платформата Ultium.

През това тримесечие стартира производството на комерсиалната версия на електрическия пикап Chevrolet Silverado EV, а през четвъртото тримесечие тя ще бъде съпроводена от по-скъпата версия RST First Edition за частни клиенти. През настоящото тримесечие GM ще започва серийното произвеждане на кросоувъра Chevrolet Blazer EV, а през четвъртото тримесечие на конвейера ще застане по-достъпният Chevrolet Equinox EV, както и премиум седан Cadillac CELESTIQ и търговски ван BrightDrop Zevo 400.

GM чака да удвои размера на производството на електрически автомобили до 100 000 единици до края на това полугодие, макар че би трябвало да вземе поради, че всеобщите модели Chevrolet Bolt EV и EUV ще бъдат спрени от произвеждане до края на годината. През 2024 година компанията чака да доближи годишно произвеждане от 200 000 електрическия автомобил. До 2025 година GM възнамерява да създава до 1 млн. електрическия автомобил годишно в Северна Америка, като приходите се чака да надвишават 50 милиарда $.

През второто тримесечие на тази година GM завоюва 44,7 милиарда $, чистата облага се ограничи до 2,6 милиарда $, преди главните налози цената ѝ е 3,2 милиарда $. За цялата 2023 година компанията чака да получи чиста облага от 9,3 до 10,7 милиарда $, което е малко повече от предходната прогноза. През второто тримесечие компанията също по този начин трябваше да заплати на LG Electronics и LG Energy Solution еднократна отплата в размер на 792 млн. $, която беше обвързвана с акцията за евакуиране на Chevrolet Bolt EV и EUV заради съществуването на дефектни акумулатори южнокорейско произвеждане в някои от колите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР