Дори и при най-добрите обстоятелства животът е труден. Същото важи

...
Дори и при най-добрите обстоятелства животът е труден. Същото важи
Коментари Харесай

Вредни митове за продуктивността, които трябва да бъдат развенчани

Дори и при най-хубавите условия животът е сложен. Същото важи и за ръководството на бизнес. Не е нужно да го вършиме по-трудно, в сравнение с към този момент е, само че съгласно създателя на „ Indistractable: Нир Еял, доста от нас непреднамерено вършат нещата още по-сложни. Как? Един от методите е посредством следване на няколко срещани, само че изцяло неправилни мита за продуктивността.

В скорошна обява в Medium, Еял излага няколко мита за продуктивността, които е чувал най-често, до момента в който правил изследване за книгата си. Всички те си заслужават да бъдат прегледани, само че има три, които изпъкват на напред във времето:
Мултитаскингът постоянно е проблематичен
През годините написах много материали срещу вършенето на няколко неща по едно и също време. Обърнах внимание на изследвания, които демонстрират, че мултитаскинга намалява вашия функционален коефициент на просветеност и покачва. Цитирах специалисти, които развенчават необятно публикуваното разбиране, че някои хора просто се оправят с осъществяването на доста задания едновременно доста по-добре от други (човешкият мозък не е основан за това). Предвид всички това, подготвена ли съм да зачерта всичко това и да реша, че мултитаскингът е страховит, тъй като Еял го споделя?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР