Дори и по договор да сте на 40-часова работна седмица,

...
Дори и по договор да сте на 40-часова работна седмица,
Коментари Харесай

Какво правите, когато „работите“?

Дори и по контракт да сте на 40-часова работна седмица, едва ли ефикасната ви работа е повече от 25 часа. Повечето чиновници съумяват да се съсредоточат в работата си едвам по 4-5 часа дневно. А какво вършат през останалото време?

Признайте, че не сте непрекъснато и всекидневно отдадени на работата си и постоянно се разсейвате със странични занимания.
Но и няма по какъв начин да сте 8 часа нон-стоп всеки ден да сте във вихъра си и да сте допустимо най-продуктивни. Всеки има потребност от отмора и време да си отдъхне от служебните занимания на работното място,... само че с мярка. Това, че компанията ви е осигурила стая за релакс и игри, кафене и място за връзка сред чиновниците, не значи, че би трябвало оптимално доста да се възползвате от предоставените ви улеснения и опция за лентяйстване. Почивката е нужна и потребна, само че въпреки всичко да е в умерени граници. Но уви, не всички са съгласни с това.

 
С какво най-често се занимават чиновниците, когато „ работят “?Тъй като работата на от ден на ден хора е обвързвана с 8-часово висене пред компютъра, напълно естествено е браузенето в Интернет да е най-разсейващо и изкушаващо за чиновниците.
Като се стартира от Фейсбук и се стигне до четене на блогове, конгреси и новинарски уеб сайтове, разглеждане на онлайн магазини, извършване на покупки онлайн. И не на последно място.... гледане на порно. Много чиновници го вършат, изключително в случай че мониторът им е прикрит от непознати погледи.
 Какво вършиме, когато „ работите “?
Това, което може да извършите като шеф, е да спрете достъпа до порно уеб сайтове, обществени мрежи и други разсейващи и изкушаващи за чиновниците страници. Някои компании дават на чиновниците си профилирани стаи за игра, оборудвани с джага, шах, табла, Play Station, мини офисен голф и така нататък, където да се разтоварят за малко от напрежението в офиса.
Но постоянно има такива чиновници, които нямат мярка и прекарват доста време в игра. Дори и да са на работното си място отново няма гаранция дали няма да редят онлайн пасианси.   
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР