Дори и най-малкото увреждане на зъбите може да е признак

...
Дори и най-малкото увреждане на зъбите може да е признак
Коментари Харесай

Уврежданията на зъбите прогнозират проблеми с органите

Дори и най-малкото увреждане на зъбите може да е симптом за проблем с органите. Според специалисти, долните и горните зъби (първите и вторите) поддържат естественото положение на бъбреците и пикочния мехур.

Зъбите поддържат естествен черен дроб и жлъчка. Премоларите (4 и 5 зъб)  демонстрират положението на белия дроб и дебелото черво, идващите (6 и 7) – положението на жлъчния мехур, далака и панкреаса, а мъдреците – положението на сърцето и тънките вътрешности.

Но не ни разбирайте неправилно, не всяка гибел е повода от увреждането на зъбите ви.

Ето за какво е значимо да знаете за връзката, тъй като може да ви помогне да откриете кой от органите ви е болен. Връзката сред вътрешния ви орган и зъбите е мощна и постоянно води до физически прояви, като главоболие, да вземем за пример.

Добре е запомним, че болката в първите и вторите зъби е знак, че може да има продължителен пиелонефрит (инфекция на горните пикочни пътища), цистит (бактериална зараза на пикочния мехур) или инфектиране на междинното ухо (отит).

Първият кучешки зъб може да бъде признак на инфектиране на сливиците, остеохондроза, а в тази ситуация на холецистит (остро инфектиране на стената на жлъчния мехур) или хепатит ще почувствате непрекъсната тъпа болежка в тази област.

Болката във вашия четвърти и пети молари може да бъде резултат от колит, хронична пневмония или някаква форма на алергична реакция (астма).

Ако чувствате болежка в горните и долните четвърти кътници, най-вероятно ще имате проблеми с коленните стави, раменете, или може да страдате от  инфектиране, обвързвано с артрит или чревни болести.

Болката в горните шести и седми зъби нормално е симптом на гастрит, язви, панкреатит, анемия или дуоденални язви.

Ако усетите болежка в долните молари, най-вероятно имате проблеми с артериите или страдате от артериосклероза.

Вижте още: Джинджифилът ще ви помогне да облекчите болките в ставите

Повечето специалисти са съгласни, че болката в долната част на седмия зъб е симптом за проблеми с вените и белите дробове (бронхит, астма, пневмония) или даже за съществуването на полипи в червата.

И последното нещо, което би трябвало да запомните е, че казусът с кътниците нормално се свърза с болест на сърцето и вродени недостатъци, до момента в който кариесът в тази област е знак за стомашни язви и проблеми с ендокринната система.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР