Дори и най-големите страни не могат да се справят сами

...
Дори и най-големите страни не могат да се справят сами
Коментари Харесай

НАТО: Дори и най-големите страни не могат да се справят с днешните световни предизвикателства

Дори и най-големите страни не могат да се оправят сами с днешните международни провокации, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в тирада пред младежи, отдадена на бъдещето на пакта до 2030 година.

Когато приказваме с един глас, гласът ни се чува по-силно. НАТО е единственото място, където Европа и Северна Америка беседват всеки ден, уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.



Столтенберг още веднъж поздрави Джо Байдън и Камала Харис с успеха в президентските избори в Съединени американски щати. Той означи, че познава Байдън от дълги години като последовател на пакта и на мощната съгласуваност сред Съединени американски щати и Европа.

Очаквам да работим доста тясно за по-нататъшно задълбочаване на съдействието, добави генералният секретар. По неговите думи през днешния ден несигурността е единственото несъмнено нещо, само че задачата на НАТО остава опазването на мира и сдържането на експанзията. Не знаем каква ще бъде идната рецесия, само че знаем, че дружно сме по-силни, добави Столтенберг.

Той прикани за повишение на интернационалното съдействие и за подсилване на мястото на интернационалните организации. Съюзниците в НАТО не всеки път са единомислещи, имали сме различия, имаме ги и през днешния ден, само че алиансът е мястото за решение на разногласията, съобщи Столтенберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР