Дори и най-големите противници на коледната украса тайничко започват да

...
Дори и най-големите противници на коледната украса тайничко започват да
Коментари Харесай

10-те най-нетипични коледни дръвчета

Дори и най-големите съперници на коледната декорация тайничко стартират да се оглеждат за нещо мигащо, шарено и пеещо по това време от годината. И няма по какъв начин, остава единствено седмица до Коледа.

Ако към момента ви липсва ентусиазъм и не сте украсили елхата у дома, имаме няколко ексцентрични хрумвания за вас. В тях нито елхата, нито типичната украсата са наложителен детайл, само че коледният дух несъмнено е намерил място там.

За да ви потвърдим какъв брой нетрадиционна може да бъде празничната декорация, ще ви разкажем за 10-те най-нетипични коледни дръвчета. Let’s jingle bells! И радостни празници!

1. Плаващата елха в Рио де Жанейро

Може през лятото удивителната лагуна на Рио де Жанейро да се употребява за надпревари по гребане, само че през зимата мястото се трансформира в една от най-посещаваните атракции, поради голямата елха, издигаща се над водата. Освен че плава, коледното дръвче тежи цели 542 тона и побира върху себе си над 3 милиона премигващи светлини.

2. Лего елхата в Уиндзор

Всяка година, по време на празниците тематичният парк „ Legoland “ в Уиндзор, Бъркшир, Англия, издига своята голяма лего елха. Коледното дърво е направено от над 300 000 лего кубчета, а за построяването му са нужни цели четири седмици.

3. Коледната елха от обувки в Лондон

Всяка зима британския народен балет извършва известното зрелище „ Лешникотрошачката “ в Лондон. През 2015 година това събитие поражда у танцьора Амбър Хънт невероятната концепция да употребява танцовите обувки на екипа за украсяването на едно нетипично коледно дърво. За задачата били нужни 588 броя обувки и над 1000 дупки в тях, с цел да бъдат закрепени една за друга.

4. Най-скъпата коледна елха в Абу Даби

През 2010 година известният хотел „ Емирейтс Палас “ в Абу Даби съумя да сътвори елхата, която през днешния ден се счита за най-скъпото коледно дърво в света. Самата изкуствена елхичка коства едвам 10 000 $, само че скъпоценните бижута, които го украсяват, доближават до стойност от 11 милиона $.

5. Златното коледно дръвче в Токио

Следващото ни извънредно скъпо и нетипично коледно дърво се намира в Токио и съдържа в себе си забележителните 88 кг злато. През 2012 година бижутерийният магазин Ginza Tanaka предлага за продажба скъпоценното „ дърво “, основано за отбелязване на 110-ия рожден ден на Уолт Дисни. За да бъде построено били нужни 10 занаятчии и 4,2 милиона $.

6. Елхата по скатовете на Умбрия, Италия

Още през 1981 година жителите на Губио, Умбрия, Италия, решили, че вместо да издигат едно огромно коледно дърво, могат да се възползва от множеството дървета по скатовете на планината Ингоно. Те украсили ската с 300 зелени светлини и обрисували своята нетипична коледна елха.

7. Коледното дърво от плюшени играчки в Лондон

През 2015 година на жп гара „ St Pancras “ в Лондон беше издигнато едно невиждано коледно дърво. Елхата бе направена напълно от плюшени играчки на „ Дисни “, а герои като Мики Маус и снежният човек „ Олаф “ изпъкваха на фона на прелестното дръвче.

8. „ Елхата “ от колички за извършване на покупки в Санта Моника

Санта Моника пък от своя страна става хазаин на идващото ни предложение от листата за нетипични коледни дръвчета. Този път, наподобявайки формата на празнична елха, жителите на града прибягват до потреблението на празни колички за извършване на покупки. Традицията датира още от 1996 година, а за издигането на дървото са нужни тъкмо 86 колички.

9. Коледното дръвче от винени чаши в Сиатъл

Бутиковият хотел „ Kimpton Hotel Vintage “ в Сиатъл е профилиран във виното и предлага на своите клиенти голямо многообразие от локални винени реколти. Без да изневеряват на обичайна си активност, хотелиерите вземат решение да изградят във фоайето на комплекса едно коледно „ дърво “ напълно от чаши за вино.

10. Абстрактната коледна елха в Брюксел

 10-те най-нетипични коледни дръвчета

През 2012 година основният площад на Брюксел, „ Гранд Плас “, се отклони от нормалната си борова коледна елха и вместо това избра да заложи на нещо нереално и спорно. За задачата на мястото беше издигната една апаратура от стоманени рамки, която всяка вечер ставаше място за забавно и многоцветно светлинно шоу. Това обаче надалеч не се хареса на локалните, които събраха петиция с подписите на 25 000 души, с цел да бъде отстранено това „ сходство на елха “. Резултатът – „ дървото “ е свалено на 28 декември същата година.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР