Дори и много от водещите играчи да почиват в настоящата

...
Дори и много от водещите играчи да почиват в настоящата
Коментари Харесай

Три мача от 22 юли, които не бива да пропускате


Дори и доста от водещите играчи да почиват в актуалната седмица, през днешния ден ни предстоят редица вълнуващи мачове.

Отличихме три, които имаме вяра, че няма да разочароват:

Карлос Алкарас – Карен Хачанов (Хамбург, четвърти мач на централния корт)

Карлос Алкарас не играе най-хубавия си тенис тази седмица, само че все пак е на четвъртфиналите при дебютното си присъединяване в шампионата. Въпреки съмненията международният №6 е в серия от 12 победи на равнище ATP 500 и е на единствено три триумфа от трето отличие от тази категория за сезона.

Карен Хачанов бе по-убедителен против Фабио Фонини с 6-3 7-5, само че в единственият конфликт против Алкарас нямаше отговор на експанзията на испанеца – завоюва единствено девет гейма в три сета на Ролан Гарос. Сега получава втори късмет.

Анет Контавейт – Анастасия Потапова (Хамбург, втори мач на централния корт)

Световната №2 играе първия си полуфинал от пет месеца насам, откакто не даде нито един гейм на Андреа Петкович, преди германката да се откаже при 0-6 0-2 поради контузия.

След като мина през тежък интервал, провокиран от последствията от Covid зараза, естонката наподобява още веднъж намира ритъма си в Тура.

Срещу нея излиза Анастасия Потапова, за която това е трети полуфинал на клей за 2022. 21-годишната рускиня впечатли с 6-1 6-3 над Барбора Крейчикова и се стреми към нова изненада.

Аслан Карацев – Франсиско Серундоло (Хамбург, първи мач на втори корт)

Карацев най-сетне наподобява като че ли се завръща към мощните си дни. Докато го проверяват за уговаряне на мачове, той стигна до два поредни четвъртфинала след този в Бостад предходната седмица. Това достижение идва, откакто след Australian Open той не съумя да завоюва следващи мачове в 15 шампионата.

Серундоло въпреки това се радва на превъзходен сезон. Той завоюва първата си купа в Бостад, а в Хамбург отстрани Андрей Рубльов в два сета. Излиза като любимец, само че Карацев е показвал, че може да се съревновава с най-хубавите в Тура, когато е във форма.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР