Дори и Гран При на Италия да беше завършила при

...
Дори и Гран При на Италия да беше завършила при
Коментари Харесай

В Италия: Нямаше как да победим Ред Бул

Дори и Гран При на Италия да беше приключила при зелен байрак, а не зад колата на сигурността, Шарл Леклер и Ферари нямаше да могат да победят Макс Верстапен и Ред Бул. Това е мнението на авторитетния италиански публицист Лео Турини, който проучва надпреварата на “Монца ” в блога си.

“На 100-годишния празник на “Монца ” край на надпреварата зад кола на сигурността беше погрешно решение, главно поради почитателите, които бяха препълнили трибуните - написа Турини. - Но също по този начин и във връзка с всички, които имат визия какво съставлява естественият авто спорт. Но би трябвало да признаем, че нямаше по какъв начин Леклер да догони Верстапен, защото в този момент колата на Ред Бул е по-бърза от тази на Ферари. С или без бокс, Шарл отново щеше да загуби най-после. ”

Италианският публицист предлага забавна позиция и към решенията на автобус контрола за финала на надпреварата зад колата на сигурността, което не се хареса на почитателите в целия свят.
 Прогноза: Ферари няма да завоюва друго съревнование този сезон Прогноза: Ферари няма да завоюва друго съревнование този сезон
“Миналата година в Абу Даби Майкъл Маси трябваше да спре надпреварата с червен байрак и по-късно да го рестартира, с цел да се реши разногласието за купата оптимално почтено, той позволи неточност и аз го означих - добави Турини. - Но Маси беше прав в едно: той не позволи международният шампионат, най-интересният в последните 20 години, да приключи зад колата на сигурността. “Това е автомобилният спорт ”, сподели тогава Майкъл. На “Монца ” неговите наследници не помниха това. Бързо стана ясно, че колата на Дениъл Рикардо няма по какъв начин да бъде преместена бързо и тогава трябваше да бъде показан червен байрак. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР