Дори и философията на Фън Шуй да не е определяща

...
Дори и философията на Фън Шуй да не е определяща
Коментари Харесай

5 полезни съвета от Фън Шуй за декориране на спалнята – вижте кои са те!

Дори и философията на Фън Шуй да не е определяща в живота ви и да я възприемате по-скоро като източно изкуство, което е прекомерно изискващо и комплицирано, ние сме тук да опровержим това. Всъщност концепцията на античното китайско изкуство е доста елементарна, тъй като се гради върху две жизненоважни за всеки от нас неща – естетика и баланс. Фън Шуй е за хора, които желаят да поемат надзор над живота си и да се усещат добре в своята цитадела – домът. Ако желаете позитивната сила да витае из въздуха и да бъдете доста по-спокойни и заредени, то е време да прегърнете някоя от концепциите на античното изкуство.

Например, в случай че би трябвало да изберете една стая в дома, с която да започнете, това би била точно спалнята. Тя е най-важната стая, тъй като там прекарвате по-голяма част от времето си. Вие сте в по-пасивно положение, когато спите, тъй че всички Фън Шуй промени, които вършиме в спалнята си, ще ви обиден доста. Вижте няколко съвета, взаимствани от китайското изкуство, с цел да извършите спалнята си помещение за обич, релаксация и позитивна сила.

Позиционирайте леглото си вярно

Важно е да имате видимост към вратата, когато сте в леглото, само че да не бъдете на една линия с нея, т.е. когато вратата се отваря, да не е непосредствено против леглото. Особено значимо е краката ви да не сочат към входа на помещението.

 д Мебели Виденов

Важно е какво прибирате под леглото си

Предметите под леглото ви въздействат, до момента в който спите в пасивно положение „ Ин “. Каквото и да имате там, то може да съставлява или основава подсъзнателни спънки в живота ви – да вземем за пример багажът или обувките могат да ви накарат да се чувствате като че ли се движите, а не си почивате.  Препоръчително е въобще да нямате място за предпазване под леглото, с цел да може Чи (енергията на виталната сила) да тече свободно на всички места и да ви подмладява, до момента в който спите. Ако би трябвало да ползвате пространството под спалнята за предпазване, придържайте се към меки предмети, свързани със съня - спално долни дрехи, одеяла и възглавници.

 д Мебели Виденов

Нека спалнята си остане спалня

Не използвайте това помещение като място за фитнес уредите ви или бюрото с преносимия компютър – изключително пък наоколо до леглото. Те носят доста „ Ян “ сила, което значи, че са източник на дейна сила. Въпреки че това може да е отлично в други елементи на дома ви, не е доста потребно в спалнята ви. Спалнята ви би трябвало да бъде доста повече „ Ин “ като обзавеждане, с цел да ви помогне да си отпочинете.

 д Мебели Виденов

Обърнете внимание на декорацията

Живите зелени растения се смятат за добро решение за спалнята съгласно Фън Шуй, тъй като прибавят витална сила към пространството. Растенията притеглят растежа във всички области на живота ви. Произведенията на изкуството във вашата спалня могат да кажат доста за персоналния ви живот и да повлияят на това по какъв начин се чувствате, по тази причина избирайте такива, които ви зареждат единствено и само с позитивна сила и ви балансират.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР