Дори и да смятате, че не можете да отгледате нищо

...
Дори и да смятате, че не можете да отгледате нищо
Коментари Харесай

Засейте поне 5 билки на терасата

Дори и да смятате, че не можете да отгледате нищо с изключение на кактус, в случай че засадите билки на терасата или кухненския си прозорец, ще останете прелестно сюрпризирани от това какъв брой елементарно е развъждането им. 

Освен красиви, тези растения са и потребни. Наред с това е комфортно постоянно подръка да разполагате най-малко с 5 пресни, свежи и ароматни билки. Най-благоприятният за развъждането им  интервал е март-октомври, когато има задоволително естествена светлина и не е належащо друго осветяване. 
Розмарин
Поставено на южен прозорец, растението ще се развива доста добре. Поставете семената в саксия и поливайте рядко, като внимавайте водата в чинийката му да не застоява. Ароматът на розмарина оказва удобен резултат при запушен нос, а чаят отпуска нервната система и оказва помощ за положителния сън, овлажнява и тонизира кожата.
Мента
Мента може да си засеете от клончета или семена в саксия на прозореца или на терасата. Вирее добре на температура 22-25 градуса, значимо е почвата да е влажна, тъй като сухият въздух не <210> се отразява добре. Благоприятен резултат ментата оказва върху храносмилането, само че и понижава отоците и болката. Чаят от мента е целесъобразен при грип и простуда, неприятен мирис и газове, главоболие и стрес.
Босилек
Тази фалшификация е доста известна за приготвянето на средиземноморски ястия и летни салати. Може да я засадите от семена или разсад при започване на месец април.  Предпочита влажна почва и поливана на 3/5 дни. Необходимо е да прекършите клончетата, когато доближат височина от 10 см, с цел да пораства храстчето на размер. Лилавите сортове босилек имат по-силен мирис от зелените, а преди разцвет миришат още по-силно.
Риган
Риганът се засажда през месец март от семена в саксия, сложена на безоблачен прозорец. Полива се, когато почвата е очевидно суха. Това е доста потребна за здравето билка, тъй като предотвратява клетъчното увреждане, лекува болки в мускулите и е известна като антибактериален сътрудник. Чаят от риган може да се пие всекидневно.
Маточина
Маточината има доста приложения. Тя е ароматна лечебна, козметична и кулинарна билка. Пресните й листа се употребяват към разнообразни салати или фалшификация за риба, а изсушена е чудесна за чай. За да пораства маточината, е добре да е сложена на прозорец, с цел да е огряна от слънцето. Обича постоянното поливане. Растението нараства бързо и по тази причина е належащо да се подрязва постоянно. Чаят от маточина се предлага при тревога и бодърствуване. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР