Дори и да обичате да пътувате, понякога се случва така,

...
Дори и да обичате да пътувате, понякога се случва така,
Коментари Харесай

Топ 3 на най-опасните страни за туристи

Дори и да обичате да пътувате, от време на време се случва по този начин, че е по-добре да си останете у дома в сравнение с да посетите дадена страна.

Днес ще ви разбираем за какво е по-добре да не избирате тези три страни като туристическа дестинация.

Топ 3 на най-опасните страни за туристи.

Афганистан

Може би тя е една от най-неспокойните страни в света. А съгласно Глобалния показател на мира към 2018 година Афганистан се подрежда на 162 от 163 страни (по-долу е единствено Сирия).

Поради непрекъснати политически и религиозни спорове, страната е раздрана от цивилен войни, а въоръжени групировки провеждат голям брой детонации в цялата страна, чийто брой, уви, единствено пораства. По-голямата част от локалното население живее под прага на бедността и управляващите не са в положение да защитят жителите.

Какво можем да кажем за туристите? Понякога едно тривиално създание на улицата става рисково, тъй че е по-добре да избягвате развлекателните пътувания в тази посока.

Венецуела

Тази страна можеше да се трансформира в един от водачите на международната стопанска система. С голям петролен капацитет, минерални запаси и диаманти, страната въпреки всичко потъна в беднотия и безвластие.

Нападенията с въоръжени грабежи против туристи за обир или откуп не са необичайност тук, тъй че тази дестинация е най-добре да се избегне даже от най-върлите фенове на страсти.

Тук на практика няма служители на реда, а в Каракас има региони, където законът е в действителност безпомощен - самите чиновници на реда се опасяват да отидат там.

Пътуването до тази страна е позволено единствено с въоръжена защита и под управлението на локален лидер, който е добре осведомен с негласните правила, които диктуват улиците на Венецуела.

Между другото, към 2018 година Венецуела е на 143-то място в Глобалния показател на мира.

Сексизъм и подчиненост: Стюардеса на частна яхта се оплака от работата си

Хаити

Република Хаити се смята за най-бедната страна в Западното полукълбо. Около 80% от популацията живее под прага на бедността.

Жителите на Хаити са много религиозни, а държавното управление мъчно може да се оправи с жителите, заради което по улиците се случва съвършено безвластие.

Въпреки това, някои опитни пасажери са сигурни, че със недопечен манталитет, хаитяните рядко допират туристи. Тук много постоянно се случват отвличания за откуп, само че те се правят най-вече от богати локални поданици, тъй че джакпотът е обезпечен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР