Дори и да нямате алергия към глутен и да не

...
Дори и да нямате алергия към глутен и да не
Коментари Харесай

4 здравословни вида брашно, които може да си позволите

Дори и да нямате алергия към глутен и да не планирате изцяло да изоставяте пшеницата, експериментирането във вашата кухня с разнообразни типове по-рядко срещани брашна може да бъде потребно прекарване. И не става въпрос единствено за нови усети, само че и за хранително многообразие, което ще обогати диетата и ще добави ново измерение към нея.

Благодарение на безглутеновите брашна даже елементарната палачинка може да има напълно друг усет и да се трансформира в кулинарно покритие. Въпросът е да знаете по какъв начин да ги употребявате. По-долу представяме малко управление за брашна, които могат да създадат гражданска война във вашата кухня.
 Никой не е подозирал, че в случай че смесим майонеза с брашно, ще се получи тъкмо тази вкусотия Никой не е подозирал, че в случай че смесим майонеза с брашно, ще се получи тъкмо тази вкусотия
Всяка една стопанка си пада по ексцентричните ястия. Колкото по-различно и нетрадиционно е блюдото, толкоз по-голям интерес предизвикв...

1. Кокосово брашно

Има прелестен, сладостен и кокосов усет. Перфектен за сладки сладкиши, в това число рула, пайове, само че и като съставна част в примес за самун без глутен. То съдържа доста повече протеини от пшеничното брашно и 10 пъти повече фибри. Пасва идеално на диети с ниско наличие на въглехидрати. Освен това кокосовите нишки са ефикасни при контролиране на равнищата на кръвната захар и инсулина.

Според изследвания, включването на кокосово брашно в ежедневната ви диета понижава риска от сърдечни болести, намалява холестерола и защищава от рак и диабет. Поради високото наличие на наситени мазнини със предпазен резултат, то има и антивирусни, антимикробни и противогъбични свойства.

2. Оризово брашно

Чудесен сурогат на пшеничното брашно, известно изключително в японската кухня. Предлага се в бял или мрачен ориз (в последния той резервира всички хранителни свойства). То е богато източник на лигнии (предотвратява рак на гърдата) и фитоестрогени, в тъмната версия също трици, ендосперм и ембрион. Има пет пъти повече фибри от бялото пшенично брашно. Освен това съдържа калий, калций, фосфор, магнезий, желязо и цинк.
 Рецепта за най-вкусната домашна юфка Рецепта за най-вкусната домашна юфка
Почитателите на юфката знаят, че няма нищо по-вкусно от тази, която е домашно приготвена.  Предлагаме ви достоверна рецепта, коят...

В пълнозърнестата версия оризовото брашно има леко блудкав усет, тъй че е идеално за сладкиши: палачинки, десерти, само че може да се употребява и за подготвяне на вегетариански самун.

3. Брашно от просо

Изключително здравословно и питателно безглутеново брашно, което е богат източник на протеини, витамини от група В и Е, както и калций, калий, желязо, силиций и магнезий. В композиция с други брашна, то е идеално за печене, палачинки, пайове, самун, а също по този начин - за втвърдяване на супи и сосове. Характерната му линия е безпристрастен усет и леко орехов мирис. Не образува бучки.

4. Овесено брашно - безглутенова опция на пшеничното брашно

Овесеното брашно, сходно на брашното от спелта, съвършено замества пшеничното брашно в домашното печене. Овесеното брашно е изключително богато на незаменими мастни киселини и положително количество протеини. Забележителни са и флавоноидите с антиоксидантни свойства. Има деликатна текстура и прелестен послевкус. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР