Дори и да не сме се запасили с хранителни провизии

...
Дори и да не сме се запасили с хранителни провизии
Коментари Харесай

Как да удължим живота на основните храни

Дори и да не сме се запасили с хранителни хранителни запаси за месеци напред, сигурно сме купили повече от нормалното, завладени от суматохата около ковид . Най-основните хранителни артикули заемат и главно място в хладилника и шкафовете.

Затова е значимо да знаем какъв брой време и при какви условия можем да ги съхраняваме, както и по какъв начин можем да удължим периода им за консумация.

Всички типове паста

Ако ги съхраняваме в истинската опаковка, те устоят до към година. Но по-добре е да преместим спагетите и макароните в стъклени буркани, където влагата няма достъп до тях. Съхранението е на мрачно, в шкафа, без директна слънчева светлина.

Подправки

Най-лесният метод да запазим обичаните си свежи подправки за по-късно (било то и след няколко месеца) е да ги замразим. Идейно е да ги нарежем да ситно и да ги сложим във формичките за лед дружно с малко вода или зехтин. Същото може да създадем и с приготвените от нас сосове за паста.
 Снимка 472079

Прясно мляко

В най-общия случай устоя до една седмица в хладилника след отваряне. А с цел да удължим този период, може да прибавим щипка сол в кутията или шишето, като по този метод ще понижим интензивността на бактериите.

Яйца

Не е добре да ги задържаме повече от 10-12 дни в хладилника, изключително в случай че не сме сигурни какъв брой време са седели и в магазина. Ако желаеме да ги консумираме след повече време, ги чукваме във формички за мъфини и ги замразяваме във фризера.

Плодове и зеленчуци

Не е добра концепция непосредствено да ги сложим във фризера. Преди това би трябвало добре да попием влагата от тях, тъй като в противоположен случай елементарно ще се скапват, даже на минусови температури, написа Daily Mail.
 Снимка 472080

Сирене

Знаем, че след отварянето на опаковката (ако изобщо е в такава), не устоя доста дълго в хладилника. А с цел да го предпазим от плесен, нанасяме тъничък пласт масло от всички страни на бучката.

Масло

И него можем да замразим за няколко месеца напред, като би трябвало да е добре опаковано.
 Хлябът, вярното му предпазване и по какъв начин да остане свеж за по-дълго
Как да запазим хляба свеж за по-дълго

Във фризер или в кутия

Хляб

Може да издържи до половин година във фризера, само че не трябва да чакаме същия усет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР