Дори и да не се интересувате от коли, няма как

...
Дори и да не се интересувате от коли, няма как
Коментари Харесай

История за смърт и изневяра по италиански: истината за брака на Енцо и Лаура Ферари


Дори и да не се интересувате от коли, няма по какъв начин името Ферари да не ви е познато. Брандът се свързва с високо качество, разкош и хубост, а за фамилната им история се приказва изключително в последно време, защото сега по кината може да гледаме кино лентата " Ферари " с Адам Драйвър и Пенелопе Крус в основните функции.

Италианската компания за първокласни спортни коли е един от най-известните производители на коли на всички времена, с най-голям сбор победи в историята на Формула 1. Човекът, който стои зад тези триумфи, е Енцо Ферари – някогашен играч, който стартира да основава някои от най-търсените спортни коли.

 Ферари Getty | imdb

Както доста съумели и гениални мъже обаче, Енцо не е бил съвършен брачен партньор. Неговият фамилен живот е белязан от една непреодолима покруса и едно трагично изменничество, а брачната половинка му е тази, която понася най-голямата болежка.

Енцо e роден на 18 февруари 1898 година в Модена, Италия. Той губи татко си и брат си от грип по време на Първата международна война и, останал без пари и релативно некултурен, става монтьор и водач на Алфа Ромео през 1923 година До 1939 година Ферари към този момент е основал своя лична компания и е фамилен мъж.

Енцо Ферари се дами за Лаура Гарело през 1923 година Щастливият интервал във връзката им обаче не продължава дълго, написа Брок Йейтс, чиято книга от 1991 година „ Enzo Ferrari: The Man and the Machine “ въодушевява кино лентата „ Ферари “ на Майкъл Ман.

Йейтс написа за връзката им: „ Изглежда бракът на Ферари бързо се е трансформирал в законно съглашение. Въпреки че съществуват голям брой фотоси на него и новата му брачна половинка на разнообразни надпревари при започване на 20-те години на предишния век, той скоро се трансформира в обичайния италиански брачен партньор, търсещ полови завоевания не толкоз за наслаждение, а просто за облекчаване на егото. “

Смята се даже, че Енцо е бил ненапълно захласнат от секса през по-голямата част от живота си и евентуално е почнал да изневерява на жена си единствено месеци след сватбата им. Според биографа женитбата е била за Ферари по-скоро ход в кариерата, с цел да поддържа имиджа си.

През 1961 година Ферари, който тогава има връзки с три дами по едно и също време, написа: „ Убеден съм, че когато един мъж каже на една жена, че я обича, той значи единствено, че я желае и че единствената съвършена обич на този свят е тази на татко за сина си. ”

Лаура и Енцо имат наследник на име Дино. Това, което задържа двойката дружно, са любовта и грижите към нежния им наследник. Момчето страда от хронични здравословни проблеми и не става играч като татко си, въпреки че Ферари му обезпечава автопарк от коли, които да го забавляват.

След дълго боледуване Дино умира на 24 години в резултат на борба с мускулна дистрофия. Смъртта на единственото им дете е нещастието, която дефинитивно унищожава брака на Ферари. Разводът обаче не е бил одобряван в католическа Италия.

 Ферари Getty | imdb

След като изгубва детето си, Лаура се ангажира доста повече със фамилния бизнес в Модена. Служители си спомнят, че наличието ѝ постоянно ги е смущавало. Ферари пък се отдава на спортни коли, толкоз прочувствено дистанциран с водачите си, колкото и от дамите, които преследва.

Има обаче една жена, която го задържа до себе си, тъй като му дава това, от което има потребност – различен наследник.

Ферари се среща с Лина Ларди към 1944 година, когато е на 46 години. Тя работи във фабрика на Ферари по време на Втората международна война. Когато тя ражда сина им Пиеро на 22 май 1945 година, Ферари скрито я посещава в дома ѝ в родния ѝ Кастелветро и по този начин заживява лицемерен живот с две дами.

Няма подозрение, че в някакъв миг в края на 50-те години Лаура Ферари схваща за втория живот на брачна половинка си, написа Йейтс в биографията. Той даже споделя случай, в който госпожа Ферари вижда дребния Пиеро във фабриката и извиква: „ Копеле! “.

Тя се усеща предадена и опустошена от това, че мъжът ѝ към този момент има различен наследник, до момента в който тя продължава да скърби за загубата на своя. Лаура осъзнава, че наследникът на фамилния бизнес ще бъде детето на друга жена и това схваща сърцето ѝ за повторно. Въпреки всичко Енцо и Лаура в действителност остават съпрузи, до момента в който гибелта ги раздели.

Енцо по този начин и не се дами за Лина Ларди. За сметка на това публично осиновява Пиеро след гибелта на Лаура през 1978 година и той приема името Пиеро Ларди Ферари. В момента той е милиардер и заместник-председател на компанията. Наследникът на именития Енцо Ферари има една щерка – Антонела, която е на 55 години.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР