Дори и да изглежда като Kit Kat, може и да

...
Дори и да изглежда като Kit Kat, може и да
Коментари Харесай

Дори и да изглежда като Kit Kat, може и да не е: съд не даде на Nestle правата за фòрмата на десерта

Дори и да наподобява като Kit Kat, може и да не е.

Европейският съд отхвърли искането на Nestlé за приемане на правата за производството на шоколадовия десерт в познатата му форма. Nestlé прекара 16 години в битка с конкурента Cadbury, с цел да потвърди, че тя е нейна, само че в последна сметка не сполучи.

Решението може да постави завършек на защитения европейски статут на десерта и на сагата, която коства прекалено много средства и на двете спорещи страни. То смъква и натиска над идентични десерти, като норвежкия Kvikk Lunsj, който е на пазара от към 80 години. То също по този начин отваря врата за фалшификати на марките в локалните супермаркети.



Норвежците се гордеят с Kvikk Lunsj, чийто шоколадов усет е друг от този на Kit Kat, само че на външен тип доста наподобява на него.

Kvikk Lunsj е основан през 1937, единствено две години след Kit Kat. 65 година двата сходни на тип десерти съществуват без проблем от външните прилики. До момента, в който Nestlé не реши, че това пречи.

През 2002 година международният производител на шоколад подаде поръчка за комерсиалната марка в Европа. Тогава нямаше проблем със самия бар с логото на Kit Kat. Но Nestle подаде поръчка и за правата върху формата на десерта, представляваща " четири пръчки подравнени на правоъгълна основа ", както го разказва Европейският съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР