Дори и да е имало мъгла рано тази сутрин в

...
Дори и да е имало мъгла рано тази сутрин в
Коментари Харесай

Синоптик за инцидента на Тракия: Мъгла през лятото

Дори и да е имало мъгла рано тази заран в региона на Ихтиман, тя не може да е била с такава плътност, че да аргументи усложнения при шофирането. Това сподели за Дарик дежурния синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Анастасия Стойчева. По думите й, мъглата през лятото е рядко и съвсем невероятно събитие. Заради изобилните превалявания отпреди няколко дни може да е имало изпарения, само че те няма по какъв начин да доведат до такива последици.

Расте броят на ранените на " Тракия ", има с заплаха за живота (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Мъгла се образува при въздействието на антициклон и така наречен инверсионни положения на атмосферата. Тогава в ниските елементи температурите са по-ниски и с височината се повишават. Затова от време на време на Витоша е по-топло, в сравнение с в Софийското поле, изясни пред Дарик дежурният синоптик към Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките Анастасия Стойчева.
 
" Такива положение през лятото са съвсем невъзможни или извънредно редки. Друг е въпросът, че в предходните няколко дни имахме превалявания и тази влага, която беше приз земята, би могла при котловинни полета поради изпарение да даде някаква замътеност на атмосферата, само че в никой случай дотам, че да аргументи усложнение при шофирането. Дори и да има мъгла, в тази част от годината тя не може да е с такава плътност, че да аргументи извънредно огромни усложнения при шофиране ", уточни експертът.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЕЛЕТО НА „ ТРАКИЯ “ (СНИМКИ)
 
По думите й не може да се каже сигурно дали рано тази заран в региона на Ихтиман е имало мъгла, тъй като тя е мъчно различима на сателитните фотоси, сподели още Стойчева
 
" След като пристигнах през днешния ден сутринта на работа, погледнах специфични фотоси, които разграничават ниска облачност и мъгла, само че за жалост обектът, за който се интересувате, е с толкоз дребни размери, че той не е видим на тези фотоси ", добави тя.

Какви са аргументите за тежките произшествия сутринта на автомагистрала " Тракия "?
 
Дори и да е имало мъгла обаче, тя не би могла да понижи видимостта в такава степен, че това да затрудни водачите, безапелационна е Анастасия Стойчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР