Дори да ви се стори изумително, в ежедневието непрестанно се

...
Дори да ви се стори изумително, в ежедневието непрестанно се
Коментари Харесай

Мръсни ли са копчетата на асансьорите?

Дори да ви се стори удивително, в всекидневието непрекъснато се допираме до предмети, които са доста по-мръсни от една социална тоалетна.Копчетата в асансьорите са една от тези повърхности, които допираме, без да си даваме сметка какъв брой доста бактерии има по тях.

Това излиза наяве, след изследвания, осъществени от американски откриватели. Те настояват, че би трябвало да измиваме всякога ръцете си, откакто сме били в асансьор.
За страдание, малко на брой от нас се замислят, когато натискат бутоните и тъкмо заради тази причина хората в обществото страдаме от какви ли не вируси и болести.
 Микробите дават скъпа информация Микробите дават скъпа информация
Американски молекулярни биолози създадоха логаритъм, който може да пресметна възрастта на човек с акуратност от към 3-4 години посредством проб...
Добрата вест е, че през последните няколко месеца започваме по-внимателно да се отнасяме към всяко едно нещо, до което се допираме. За положително или за неприятно, Covid ни научи да гледаме с други очи на хигиеничните си привички.

Бутоните в асансьора са еквивалентни на тези на настолния компютър.
Според проучване, извършено преди няколко години, се стига до умозаключение, че върху копчетата живеят почти 40 пъти повече микроби, за разлика от седалките в публичните тоалетни.
Ако върху повърхността на един бутон живеят към 313 бактериални единици, то върху седалките живеят близо 8 такива.
 Учени: Коронавирусът може да оцелее на мобилния ви телефон Учени: Коронавирусът може да оцелее на мобилния ви телефон
Смартфоните ни са към 10 пъти по-замърсени от множеството тоалетни седалки в страните с добра социална хигиена. Докато телефоните ни...
Това обаче не е единственото, което съумява да смути откривателите. Най-страшно е, че в асансьорите съществуват бацили, като ешерихия коли, които са фактор за голям брой инфекции.
Според учените тези резултати не са изненада. Нека не забравяме, че публичните тоалетни се чистят доста по-редовно, в сравнение с бутоните в един асансьор.
Микробиолози от лондонския " Юнивърсити колидж " потвърдиха преди година, че клавиатурата на настолен компютър е в пъти по-замърсена от тоалетна паница на публично място. Именно този тип бактерии, с които се сблъскваме в всекидневието си, води до редица стомашни проблеми и вируси.
Невъзможно е обаче да живеем в безплоден свят и всеки да съблюдава добра персонална хигиена. Няма по какъв начин да превъзпитаваме хората в обществото. Единственото, което човек може да направи, е да се погрижи за своето здраве.
Задължително измивайте ръцете си всякога, щом сте били в публичен асансьор. За предпочитане е да носите дезинфектант в себе си, тъй че да можете да се преборите сполучливо с микробите!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР