Дори да се разглежда самоотсексуален аспект, женският оргазъм е забулен

...
Дори да се разглежда самоотсексуален аспект, женският оргазъм е забулен
Коментари Харесай

Оргазъм по време на раждане – мит или реалност?


Дори да се преглежда единствено

от

полов аспект, женският оргазъм е затулен в задоволително гъста мъгла, засилваща митичните нотки в неговата природа. Затова изказванията, че оргазъм може да се изпита и по време на раждане, се радват повече на покачване на плещи, в сравнение с одобрителен отговор от страна на специалистите в региона. Не по този начин стоят нещата обаче от позиция на дамите, изпитващи го от първо лице – родилките .

Макар учените да не могат да потвърдят вероятното съществуване на оргазъм по време на раждане, мъчно може да се повярва, че над половин % от раждалите дами бъркат. Точно на толкоз се прави оценка процентът на родилките, които настояват, че са изпитали оргазъм по време на раждането .

От анатомична позиция оргазмът при раждане е изцяло разбираем. Интензивното раздразнение на вагиналния канал и клитора умерено може да се преглежда като фактор, който в някои случаи води до притъпяване на болковите чувства и поява на еуфорични такива, наподобяващи тези при полов оргазъм. Затова се появяват от ден на ден подръжници на теорията, че изказванията за поява на оргазъм по време на раждане са освен анекдотични, а изцяло реалистични.

Като теоретично най-възможна се смята появяването на оргазъм по време на раждане при дами, които нямат никакви терзания, бременността протича умерено и безпроблемно и имат цялостно доверие на екипа, който се грижи за тях. В такива обстановки психологическият баланс на бъдещата майка и насладата от идното събитие способстват за това страстите да притъпят ролята на физическите фактори по време на раждането. Доминантната роля на страстите се смята за водещ фактор за появяването и на класическия оргазъм при дамите по време на секс, когато също са в естетика с колегата си.

Свързани публикации.. Може ли сексът да индуцира раждане при прескочен термин? 1 Рецепта за пълностоен женски оргазъм 0 Хомеопатия за бързо възобновяване след раждане 0

Дали ще се свежда до чисто анатомични, или физически подлежащи фактори, появяването на оргазъм по време на раждането е изцяло допустимо. В поддръжка на това приказват и данните от профилирано изследване във Франция измежду няколкостотин акушерки, дали дани

от над 200 хиляди раждания, на които са участвали. Данните сочат, че в над 0,5% от тези раждания родилките са споделили за поява на чувства, наподобяващи оргазъм по време на родилния развой .

Проучването буди спомагателен интерес за доизясняване особеностите на оргазма по време на раждане. Очакват се още изследвания, които да посочат дали това чувство може да се появява при всяко раждане на избрани дами и дали данните за него може да се употребяват като средство за улеснение на родилния развой.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР