Дори да разгледаш само веднъж материали, които пропагандират към терористична

...
Дори да разгледаш само веднъж материали, които пропагандират към терористична
Коментари Харесай

Кликнеш ли на терористична пропаганда във Великобритания - затвор

Дори да разгледаш единствено един път материали, които пропагандират към терористична активност, може да влезеш в пандиза за 15 години - в случай че си във Англия, написа Агенция " Фокус ", базирайки се на материал на The Independent.
Нормата провокира разногласия, като английски депутати приканиха държавното управление да се откаже от проектите за криминализиране на разглеждането на " информация, потребна за лице, което прави или приготвя терористичен акт ". Само публицисти, университетски откриватели или хора, които " нямат никаква причина да имат вяра ", че са имали достъп до терористична агитация, не попадат под ударите на нормата. В момента попадаш под ударите на английското правораздаване, в случай че сваляш и съхраняваш или разпространяваш терористична агитация. Осъдените терористи ще бъдат задължени да дават спомагателна информация на полицията сходно на записаните причинители на полови закононарушения, а законът също по този начин включва нова власт за задържане на лица, обвинени във " враждебна държавна активност " на пристанищата и границите.
Новата норма беше показана като част от Закона за битка с тероризма и сигурността на границите, който получи утвърждение тази година.
Миналия месец министърът на сигурността на Обединеното кралство Бен Уолъс съобщи пред депутатите, че законът ще помогне за преследването на джихадисти, само че той не може да се приложи със задна дата за стотици поддръжници на " Ислямска страна ", които към този момент са се върнали в Обединеното кралство.
" Въпреки поредицата от промени, донесени от съгласувана акция, този закон остава сериозна опасност за нашите човешки права. Ненужно способства за изобилието на съществуващо законодателство за битка с тероризма, въвеждайки тежки присъди за злоупотреби, свързани с пътувания в чужбина и сърфиране в интернет ", отвърна Кори Стоутън, шеф в организацията Liberty.
Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид съобщи, че терористичните офанзиви през 2017 година и атентатът в Солсбъри са посочили опасността от терористите и враждебните страни във Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР