Дори да не знаете кой месец е, по броя на

...
Дори да не знаете кой месец е, по броя на
Коментари Харесай

Настинката пристига бавно, грипът удря изведнъж

Дори да не знаете кой месец е, по броя на кихащите и кашлящите в рейса и на работа можете да разберете, че отново сме в златното време – само че не за хората, а за вирусите.

Ниските температури ( можете да следите прогнозата за времето тук ), затворените пространства, неналичието на разнообразна храна и прекомерно топлите ни домове основават идеални условия за разпространяването на всевъзможни заболявания.

„ Отличниците “ по брой на инфектирани хора са грипните вируси и „ другите “ вируси, които сме привикнали да назоваваме просто простуда.

За да се лекувате вярно и с цел да не заразявате към себе си още хора, би трябвало да знаете главните разлики сред простуда и грип и да взимате съответните ограничения.

Прирпомняме ги, както при започване на всяка зима:

Настинка
Здравето се утежнява последователно, в продължение на няколко дни Температурата се покачва до 37,5 градуса. Често стартира с хрема и запушен нос Гърлото се възпалява на втория или третия ден
 Болест грип Thinkstock

Грип
Здравето се утежнява ненадейно, буквано за часове Температурата се покачва внезапно и е доста висока, над 38,5 градуса. Усещате болки в цялото тяло, при придвижване на очите, имате чувство, че даже косата ви боли Хремата се появява на втория или третия ден. Възпалено гърло и кашлица се появяват също на втория или третия ден. Очите се зачервяват. Изпитвате голямо отмалялост, която ще остане в идващите 2-3 седмици
Ако усетите признаците на грип, незабавно отидете на доктор. Не се опитвайте да „ изкарате “ деня, тъй като по този начин или другояче единствено след няколко часа ще сте извънредно отпаднали, само че в това време ще сте заразили още няколко индивида към вас.

 Болест грип Thinkstock

Не взимайте антибиотици без да пита, те не оказват помощ нито при грипа, нито при настинката.

Но непременно отидете на доктор, който ще ви назначи съответно лекуване.

Пазете се у дома, не се правете на герои, вървешком на работа заболели и не се самолекувайте с вино с черен пипер и греяна ракия.

Бъдете здрави
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР