Дори да не консумираме достатъчно вода на ден, със сигурност

...
Дори да не консумираме достатъчно вода на ден, със сигурност
Коментари Харесай

Точното време за пиене на вода

Дори да не консумираме задоволително вода дневно, сигурно сме чували, че е в действителност от значимо да го вършим. И за здравето, и за хубостта ни.

Но, в случай че по въпроса за точното количество разногласията не стопират, ето в които тъкмо моменти от деня е добре да пием вода, с цел да бъде хидратацията по-ефикасна.

След ставане

Колкото и часа да спим, това си е задоволително време за дехидратация на организма. Затова, незабавно след сън, би трябвало да посягаме не към чашата с кафето, а тази с водата.

 Снимка 300426

В противоположен случай, тялото ни стартира да работи на цялостни обороти, само че няма какво да го смаже. Водата започва обмяната на веществата, усъвършенства циркулацията на кръвта и прочиства от свободните радикали.

Особено в случай че имаме табиет да пропущаме закуската, не трябва да вършим същото и с чашата вода на гладно.

Преди хранене

А не по време. Когато изпием чаша вода преди да посегнем към храната, стомахът ни е напълнен с течност и ще се почувстваме сити след много по-малко количество.

Освен това, водата въздейства по още един метод - задейства вкусовите рецептори и по този начин храната ще ни се стори още по-апетитна.

 Снимка 356887

Когато сме гладни

Не единствено преди храна, само че и вместо нея. Идеята още веднъж е ясна - да не се тъпчем излишно. Когато коремът ни пристърже, не е нужно незабавно да прибягваме до дребни, само че в множеството случаи нездравословни закуски.

Вместо това, изпиваме една чаша вода. Дори да ни се коства необичайно, от време на време бъркаме глада с жаждата.

Преди и след подготовка

Преди, а и по време на подготовка е доста значимо да консумираме задоволително вода, с цел да избегнем дехидратация, провокирана от изобилното потене.

Именно с цел да наваксаме изгубените течности, би трябвало да пием задоволително и след физическа интензивност. Но е значимо да не го вършим бързо, тъй като не се отразява добре на стомаха.

 Снимка 353739

Болести

Ако самите ние сме хванали сезонен грип или сме попаднали в среда, цялостна с заболели, би трябвало да пием една концепция повече вода. Добре хидратираното тяло се бори по-успешно с бактериите и вирусите, написа Everyday Health.

Умора

Допълнителното (или най-малко достатъчно) количество вода оказва помощ и при отмалялост. Ако силите са ни напуснали, само че не можем да презаредим батериите с една сънливост, едва ли ще ни е проблем да изпием една-две чаши вода.

 Промените в тялото ни, когато пием задоволително вода
Какво се случва тялото, когато пием задоволително вода

Важни и забележими промени

Мозъкът ни се нуждае от нея, а и нищо чудно умората да е един от признаците, че се обезводнени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР