Дори да четем внимателно инструкциите на етикетите на дрехите и

...
Дори да четем внимателно инструкциите на етикетите на дрехите и
Коментари Харесай

10 грешки при носенето и грижата за дрехите, които всички случайно допускаме и след това оставяме нещата на парцали

Дори да четем деликатно инструкциите на етикетите на облеклата и да съблюдаваме всички правила за пране и гладене, постоянно има опция инцидентно да съсипем обичаната си движимост. В края на краищата даже методът, по който носим и събличаме тениска, може да повлияе на нейния живот.

Анализирахме постоянно срещаните неточности, които хората вършат, когато носят и се грижат за облеклата си и измислихме по какъв начин да ги избегнем.

Раници


Хапчетата могат да се образуват върху облекла, направени от разнообразни материали. Хапчетата се появяват най-бързо върху облекла от вълна, памук, полиестер и акрил. С такива неща е по-добре да не носите раници и чанти.

Нанесете парфюм върху облеклата

Обикновено парфюмът не цапа облеклата, само че избрани съставки в парфюмите могат да причинят избеляване на тъканта. За да избегнете това, първо би трябвало да нанесете парфюм върху кожата, да изчакате да изсъхне и едвам тогава да се облечете.

За да премахнете остарели следи, би трябвало да смесите глицерин и вода в равни пропорции, да нанесете върху петното и да оставите за един час, след което изперете предмета.

Гладете облеклата от вискоза от дясната страна

Ако гладите неща от вискоза от лицевата страна, тогава върху тъканта ще се появи искра. За страдание, няма метод да се поправи това.

Но с цел да избегнете щета на тъканта е просто: задоволително е да изгладите такива облекла от вътрешната страна на открито. Но някои неща от вискоза въобще не се предлагат да се гладят, тъй че е по-добре да прочетете напътствията на етикета.

Преди пране сортирайте облеклата единствено по цвят.

Препоръчително е да сортирате нещата преди пране освен по цвят, само че и по тип тъкан. Дебелите тъкани могат да повредят по-тънките и да ги раздерат.

Грешен метод за пране на тъмни облекла

За да предотвратят избеляването на тъмните облекла, се предлага да ги перате на ниска температура и на най-краткия цикъл. В същото време е по-добре да ги измиете с течен препарат: прахът може да не се разтвори изцяло в студена вода.Има още една загадка за отбрана на черните неща.

Накисване на облекла прекомерно дълго

Преди ръчно пране нещата нормално се накисват във вода. Но в случай че останат в него прекомерно дълго, могат да изгубят цвета и формата си. Дантелените произведения се предлагат да се накисват единствено за 2-3 минути, коприна и вълна – не повече от 30 минути.

Използвайте лепкави ролки за облекла

Въпреки че лепкавите ролки са потребни за унищожаване на косми от облеклата, те не са по никакъв начин безобидни. Ролките могат да оставят пласт лепило върху тъканта, което ще притегли още повече косми и прахуляк. И лепилото може да аргументи избледняване на облеклата.

Издърпайте тениската над яката

Външният тип на тениските постоянно се скапва от разтегнато деколте. С този проблем се сблъскват хора, които са привикнали да смъкват тениската си, като я хващат за яката. Няма да е допустимо да върнете нещата в предходната им форма, само че можете да запазите нови тениски.

Гладете долни дрехи на изсъхнало

Ленът е съвсем неосъществим за гладене, когато е изцяло пресъхнал. За да не развалите тъканта с ютия, 5-10 минути преди гладене би трябвало да я поръсите с вода, като обърнете особено внимание на яката, маншетите и джобовете.

Преди да облечете ленени облекла, би трябвало да ги оставите да изсъхнат изцяло за 10-15 минути, в противоположен случай бързо ще се намачкат още веднъж.

Какви секрети за грижата за облеклата знаете?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР