Дори да бъде съставен кабинет, той няма да е стабилен.

...
Дори да бъде съставен кабинет, той няма да е стабилен.
Коментари Харесай

Иво Христов: И да има кабинет, няма да е стабилен

Дори да бъде формиран кабинет, той няма да е постоянен. Предполагам, че другата година към средата ще имаме нова политическа рецесия. Това сподели пред Флагман.бг социологът и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов. Той бе през днешния ден /04.11. б.р/ в Созопол дружно с лидера на бургаската листа на социалистите инж. Петър Кънев, като двамата бяха съпроводени от кмета Тихомир Янакиев и шефа на издателство „ Захари Стоянов “ Иван Гранитски. Поводът им за срещата в морския град бе подаяние на книги на Народно читалище „ Отец Паисий “, което взаимно направиха Кънев и Гранитски.

Проф. Христов разяснява пред Флагман.бг настоящата политическа конюнктура и какво вероятно ще се случи след вота на 14 ноември. Според него президентът Румен Радев, който е претендент за втори мандат, ще завоюва изборите още на първи тур. А във връзка с 47-ото Народно заседание, социологът счита, че ще има фрагментиран парламент – с най-малко 6 партии.

„ Очертават се две ядра – едното ГЕРБ, другото към новата партия „ Продължаваме промяната “ и останалите. Предполагам, че е въпрос на тактическо надхитряне коя от двете групировки ще сформира държавно управление. Но въпреки всичко ми се коства, че възможностите на партиите, искащи смяна, и Българска социалистическа партия ще сформират кабинет “, изясни той.

Въпреки това обаче няма да има устойчиво държавно управление, счита проф. Христов.

„ Има пожарни ограничения, които би трябвало да се вземат, и те не са вързани единствено с пандемията, само че и икономическо развиване, с енергетиката, с инфлационния напън. Държавата не може да кара на самотек още 6-7 месеца, само че допускам, че другата година по средата отново ще имаме политическа рецесия. Така ми се коства. Не бих изключил да има предварителни избори. Зависи от доста фактори “, добави в умозаключение той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР