Дори без Борисов ГЕРБ има достатъчно дълбоки корени. Тя е

...
Дори без Борисов ГЕРБ има достатъчно дълбоки корени. Тя е
Коментари Харесай

Калфин: ГЕРБ ще оцелее и без Борисов, защото няма идеология, а интереси

" Дори без Борисов ГЕРБ има задоволително дълбоки корени. Тя е партия на властта без идеологическа основа, това са просто хора, които са решили, че би трябвало да ръководят. Изкореняването им няма да стане внезапно. Те са влезнали доста дълбоко във всички нива на страната. За разлика от Национална движение „Симеон Втори" те са доста мощни в локалните управляващи, само че и на всички места, където има назначения в обществения бранш. Затова те имат един контингент от няколкостотин хиляди души, които гласоподават за тях, тъй като там са им ползите. Страх ги е, че в случай че се смени властта, ще ги уволнят. Затова при ниска политическа интензивност ГЕРБ печелят. Много е значимо хората да гласоподават. "

Това сподели Ивайло Калфин, който беше вицепремиер по обществената политика в предходното държавно управление на Бойко Борисов.

" В момента единственото, което има значение за ръководещите, са идните избори. Вече са махнати всевъзможни задръжки и възпитание. Мислим единствено кой ще провежда изборите и кой ще ръководи. Не мислим какво ще остане от страната след изборите “, сподели още Калфин в предаването " По острието с Калоян Константинов ".

Няма опция на ГЕРБ

Според него опция на ГЕРБ като политики липсва. Основната парламентарна съпротива в лицето на Българска социалистическа партия е почнала да се обезличава идеологически и да се плъзга от ден на ден към популизма. Тя се концентрира върху " настоящи кавги " и разногласия какъв брой да са детските помощи в идната година. Липсват същински дълготрайни политики, които тя да предложи. Липсва и предпочитание за спор и промяна вътре в самата партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР