Дора и Честър Фрончак стават родители през април 1964 г.

...
Дора и Честър Фрончак стават родители през април 1964 г.
Коментари Харесай

Майка успяла само два пъти да вземе сина си на ръце. История за откраднато бебе

Дора и Честър Фрончак стават родители през април 1964 година Синът им Пол се ражда изцяло здрав, само че по това време в лечебните заведения е признато бебетата да се държат настрана от майките си. Така Дора съумява да държи сина си на ръце единствено два пъти. Един ден доктор влезнал в стаята й и я шокирал с новината: детето й е откраднато.

Непозната жена в облекла на здравна сестра просто взела детето от отделението, изнесла го от болничното заведение и тръгнала с него в кола. Дора и Честър били неутешими. Случаят бил необятно отразен във вестниците, градската общност била просто шокирана: новороденото било откраднато измежду бял ден!

Докато полицията разследвала, родителите се свързали с похитителите посредством вестниците. Те били подготвени да платят всякаква премия, с цел да си върнат детето. Обещана била и премия за всеки, който помогне в намирането на дребния Пол.

Година след отвличането се случило знамение: в един от магазините в Ню Джърси купувачите забелязали изоставена бебешка количка. Оказало се, че вътре умерено спи дете. Никой не отишъл в полицията поради изгубването на това дете, очевидно бебето било съзнателно оставено на обществено място.

Момчето било на към една година и съгласно общите признаци отговаряло на описанието на сина на двойката Фрончак. Дора и Честър решително го разпознали като свое дете, макар че полицията била доста внимателна от „ приликата “.

През първите години от живота децата се трансформират доста и Дора била виждала сина си единствено два пъти. Тогава към момента не се употребявали ДНК проби. Единственият обзор, който можел да се извърши, била да се сравнят ушните миди (запазена била фотография на Пол Фрончак, на която се виждат ушите му). Изглежда, че формата на ушите се считала за доста сходна.

Така Пол Фрончак се върнал в фамилията и израсна под наблюдението на любящите родители. Фактът, че бил похитен в ранна детска възраст, Пол разбра, когато бил на 10 години. Той инцидентно намерил кутия с отрязъци от вестници на тавана. Момчето било ненадейно освен от самата история, само че и от обстоятелството, че родителите му я пазят в загадка от него.

Но в действителност ли е мечтаното дете на майка си и татко си? Тази мисъл за дълго време потънала в главата на момчето.

Колкото повече растял Пол, толкоз повече го завладявала натрапчивата мисъл, че е прекомерно друг на външен тип от всички в фамилията. Дори с баба си и дядо си нямал даже минимална аналогия. Просто трябвало да откри отговора на въпроса: дали е наследник на родителите си или не?

Когато технологията направила допустимо установяването на роднинство по ДНК, Пол решил, че ще направи анализ; няколко години не можел да убеди майка си да даде проба от биоматериал. Накрая Дора Фрончак се съгласил.

Анализът посочил, че Пол несъмнено не е биологичен наследник на двойката Фрончак.

След като се схванало, майката и бащата отказали да поддържат връзка с него.

По-късно се оказа, че самите те подозирали, че откритото бебе не е техен наследник. Дора била измъчвана от възприятие за виновност през целия си живот, тъй като разпознала сина си като открито дете и търсенето на същинския Пол било спряно. Тя се измъчвала с мисли: къде е личният й наследник, какво се е случило с него?

И по този начин, „ подправеният “ Пол Фрончак взема решение непременно да откри същинското си семейство и същинския Пол, чието място е заемал през целия си живот. Той помолил специалисти антрополози да оказват помощ за основаването на портрет на възрастния Пол Фрончак въз основа на единствената му фотография от детството.

Този портрет бил показан по малкия екран и … един от феновете на програмата го разпознал като младото си аз.

Още по-невероятно звучи, когато погледнете двата портрета. Според мен мъжете не си наподобяват въобще.

Истинският Пол израства в Мичиган под името Кевин Бати. По времето, когато самоличността му била разкрита, майка му била умряла (за татко му нищо не се знаело) и било невероятно да я разпитат. Самият Кевин умрял от рак малко по-късно.

А подправеният Пол се оказал биологичен наследник на двойка алкохолици. Той имал сестра близначка, която най-вероятно е умряла в ранна детска възраст. За да се отърват от второто дете, небрежните родители просто го оставили пред магазина.

Коя е дамата, която преоблечена като здравна сестра откраднала бебето от болничното заведение през 1964 година, към момента не е известно.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР