Допустимият интервал за движение на автобусите по една линия рано

...
Допустимият интервал за движение на автобусите по една линия рано
Коментари Харесай

Глоба за фирмата, ако чакаме рейса повече от 10 минути в час...

Допустимият период за придвижване на рейсовете по една линия рано заран и късно вечер е до 20 минути, съгласно одобреното от Общинския съвет разписание

Всичките рейсове, които обслужват 29-те линии в Пловдив, би трябвало да идват до 10 минути на спирката в пиковите часове - от 6,30 до 9,30 ч. сутринта и 16,30 и 19,30 часа. Маршрутните написания с точните шпации бяха одобрени на последната сесия на Общинския съвет по предложение на кмета Здравко Димитров.

През деня сред 9,30 и 16,30 ч. автобусите се разреждат, само че са длъжни да минават най-много през 15 минути. По-голям е позволеният период - до 20 минути, рано сутринта - от 5 до 6,30 ч., и от 19,30 до 23 часа. Ако бъде потвърдено, че интервалите не се съблюдават, съответният транспортьор ще бъде санкциониран.

Редовните пасажери споделят, че сега са принудени да чакат даже по 30-40 минути в късните вечерни часове и макар сигналите до Общината, закъсненията се повтарят.

От общинското дружество „ Организация и надзор на транспорт” обясниха, че по време на огромния брой инфектирани, когато образователните заведения бяха затворени, рейсовете бяха понижени, с цел да не вървят полупразни. С отпадането на тези ограничения с друга заповед на кмета бяха пуснати повече автобуси, само че тя е в действие до 31 юли. С решението на Общинския съвет маршрутите се резервират за непрекъснато, в случай че не ни сполети нова коронавирус вълна и още веднъж не затворят учебни заведения, вузове, театри, спортни зали и заведения.

Успоредно в Общината се приготвя усъвършенстване на маршрутните написания предвид на идната стъпка - прекосяване към нов механизъм за разплащане на километър, за който от дълго време упорстват превозвачите и който разрешава по-голям надзор. Обсъжда се разновидността за уплътняване на разписанията на рейсовете и понижаване на пробега на автобусите от 19 160 000 км годишно на 16 801 000. След изследването на пътникопотока ще бъде създадена настояща транспортна скица. Едновременно с това администрацията приготвя социална поръчка за надграждане на електронната система, която се оказа несполучлива.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР