Допуска се, че Южна Корея може да промени характера на

...
Допуска се, че Южна Корея може да промени характера на
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Няма потвърждение за участие на севернокорейски войници в Украйна, но има реакции

Допуска се, че Южна Корея може да промени характера на до момента оказваната помощ за Украйна, като изпрати смъртоносни оръжия, а опциите ѝ са огромни. Южна Корея може да се трансформира в експортьор на военна продукция.

Това разяснява в изявление пред БНР някогашният боен министър Ангел Найденов.

Южнокорейците са привикали съветския дипломат в Сеул, откакто се заприказва, че 12 000 севернокорейски бойци отпътуват за Русия и от там ще бъдат трансферирани на фронтова линия във войната с Украйна.

" Споразумението за стратегическо партньорство, което бе подписано тази година, планува взаимопомощ при експанзия към една от страните. То евентуално ще бъде употребявано, в случай че се удостовери информацията за изпращането на севернокорейски бойци в Русия и от там на фронта в Украйна ", сподели Найденов в предаването " 12+3 ".

Той изясни, че информацията се основава на разследващи данни и липсва удостоверение.

" Но към този момент има реакции във връзка с присъединяване на севернокорейски бойци и то се дефинира като ескалация и интернационализиране на войната ", счита някогашният боен министър.

Според него включването на трета страна ще трансформира войната в международна:

" Това не значи, че Русия е слаба, присъединяване на 10 000 – 12 000 севернокорейци на фронтовата линия, в случай че има 700 000 бойци от едната страна и 500 000 от украинска страна, надали ще промени хода на войната. 10 000 или 12 000 военнослужещи в избрани посоки на дейностите по фронтовата линия могат да има значително значение. А още по-голямо значение може да има при дейностите им за деокупация на Курска област, това ще обезпечи числено предимство на съветските сили ", разяснява още Ангел Найденов.

И добави, че присъединяване ще наруши Резолюцията и Устава на Организация на обединените нации при всички случаи и " това е било част от причините, когато Южна Корея е извикала съветския дипломат в Сеул. И Южна Корея ще търсят съгласувана позиция с интернационалната общественост ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР