Допреди обявяването на името на проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент,

...
Допреди обявяването на името на проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент,
Коментари Харесай

Езикът на Румен Радев е за селската кръчма

Допреди оповестяването на името на проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент, теренът пред сегашния държавен глава е изглеждал доста чист. Това мнение изрази журналистът Валерия Велева в предаването „ На фокус с Лора Крумова” по NOVA. Според нея нещата обаче са се трансформирали в последните дни.

„ Очакванията бяха, че успеха на Румен Радев му е в забрадка вързана. Вече не е по този начин. Вече има няколко други възможности. Сега успеха, на който и да е от претендентите, зависи от самите тях”, счита Валерия Велева. По думите ѝ ще е значимо по какъв начин ще се показват, по какъв начин ще се нареждат, с какви послания ще излязат. Велева подлага на критика остро казаното от президента, откакто водача на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли да се включи в конкуренцията за „ Дондуков” 2.

„ Учудих се на репликата на президента за това кой под коя пола се криел. Това не е език на държавен глава, това е език за селска механа. Езикът на Радев не би трябвало да слиза до това равнище. Това беше първата му неверна стъпка. И за двамата не е добре това ниво”, сподели Велева.

Според пиар специалиста Нидал Алгафари, който от през днешния ден към този момент е и част от инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков, фокусът на президента би трябвало да е не водачът на ГЕРБ, а точно кандидатурата на ректора на СУ. Според Алгафари евентуално Борисов щеше да излезе на терен, в случай че не беше това служебно държавно управление. „ Все едно да поканим един човечец, да го пребием от пердах и след това да го пуснем да се бие с Кубрат Пулев. ГЕРБ сега е бита доста грубо, завряна е в ъгъла от няколко министри. Логично е да се потърси най-хубавият вид, с който да се явиш на терена”, сподели Алгафари.

Според Велева за Румен Радев до момента са били сигурни гласовете на Българска социалистическа партия, имало е сериозен мост и към десните, към Има Такъв Народ и „ Продължаваме промяната”. „ Но той загуби русофилските гласове. В момента четирима играчи са с русофилските гласове, губи патриотичните гласове, губи ДПС”, сподели Велева. „ Смятам, че Движение за права и свободи ще се включат на втория тур. Интересно е дали ще повдигнат кандидатура с турско име”, сподели още тя. Според Алгафари на втори тур от Движение за права и свободи ще поддържат всеки, който „ ще бъде против разединителя”.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР