Допреди няколко месеца бе немислимо Новак Джокович и Даниил Медведев

...
Допреди няколко месеца бе немислимо Новак Джокович и Даниил Медведев
Коментари Харесай

Неочакван край: Изненадващо отказване на Медведев прати Джокович на финал в Астана

Допреди няколко месеца бе немислимо Новак Джокович и Даниил Медведев да се изправят един против различен в дуел преди край на дадена конкуренция, имайки поради по какъв начин дълго време се намираха на първите две позиции в международната класация и си оспорваха водачеството в подреждането. Сега обаче руснакът и сърбинът се намират надлежно на четвърта и шеста позиция и жребият на АТР 500 шампионата в Астана отреди те да се срещнат още на полуфиналите.

Двамата състезатели изцяло оправдаха предварителните упования за трогателен конфликт и макар че в началото Джокович биваше надигран от противника си, то във втория сет той съумя да стабилизира представянето си и да завоюва оспорвания тайбрек, с цел да подсигурява изиграването на трета част. Веднага след края на последната точка във втория сет обаче руснакът изведнъж взе решение да се откаже от мача при резултат 4:6 7:6(6). Така балканецът продължава към финала, където го чака дуел против Стефанос Циципас.

Още от първите минути на срещата късите разигравания напълно отстъпиха място на продължителните замени на удари от дъното на корта. Преимуществото в тях бе на страната на руснака, който не пропускаше да накаже прекомерно пасивната игра на именития си конкурент, употребявайки всяка опция за ускорение на темпото, за да провокира неправилност от противниковата страна. В средата на сета станахме очевидци на поредност от три пробива, приключила в интерес на Медведев, който се възползва от множеството непредизвикани неточности на 21-кратния първенец и поведе с 4:3, след което не срещна усложнения по пътя си към триумфа в дебютната част.

С началото на втория сет Джокович изостри играта си и към този момент все по-често можехме да забележим завършващи удари от неговата ракета. Това обаче по никакъв метод не тормози руснака, който продължи да бъде като същинска стена от другата страна на мрежата, връщайки всяка една топка. Нивото на игра бе извънредно високо и напълно резонно развръзката на тази толкоз оспорвана и равностойна част пристигна в тайбрек. В него първенецът от Уимбълдън взе ранен задатък от 4:1, който разпростра до 5:3, само че тогава последваха две превъзходни драйв волета на руснака, които възвърнаха паритета за 5:5. Скоро по-късно обаче Джокович още веднъж пое надзор върху събитията и материализира втория си сетбол след отличен минаващ удар от бекхенд по правата.

Веднага след края на точката обаче Медведев внезапно взе решение да постави завършек на срещата прибързано, като към момента не е ясна повода за това, имайки поради, че в нито един миг от дуела той не даде индикации за каквото и да било неразположение.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР