Допреди няколко години почти липсваха лаптопи с процесори AMD. Постепенно

...
Допреди няколко години почти липсваха лаптопи с процесори AMD. Постепенно
Коментари Харесай

AMD обещава ежедневни лаптопи с батерия за над 10 часа

Допреди няколко години съвсем липсваха преносими компютри с процесори AMD. Постепенно обаче компанията се завърна и то много уместно и в този бранш. Сега AMD споделя, че чиповете ѝ ще са в 200 разнообразни модела през актуалната година. Освен това с показаните по време на Computex 2022 Mendocino, компанията ще се опита да трансформира ежедневния преносим компютър в бюджетна машина с устойчив батерия.

Новата серия процесори Ryzen включват последно потомство Zen 2 процесорни ядра и най-новата графична архитектура RDNA 2. Те се създават по 6-нанометров развой от TSMC и се чака да предложат над 10 часа устойчивост с един заряд при цени на моделите до 700 $ – Windows и Chromebook.

Междувременно Corsair пуска първия си геймърски преносим компютър, който ще употребява процесори AMD – Corsair Voyager. Той разполага с втори сензорен екран, 16-инчов главен панел с периодичност до 240 херца и FreeSync Premium. Има и нов 16-инчов Lenovo Legion Slim 7 с 99.99Wh батерия и дебелина 17 мм със датчици за напън в WASD клавишите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР