Допитването е в неделя, а въпросът е за правата на

...
Допитването е в неделя, а въпросът е за правата на
Коментари Харесай

В Швейцария гласуват на референдум заради кравите

Допитването е в неделя, а въпросът е за правата на животните, само че и за милиони франкoве
За кравите с обич. Така един фермер в Швейцария разказва самодейността си, с която в този момент се занимава цялата страна. В неделя швейцарците ще би трябвало да гласоподават на референдум за това дали техният знак да има или да няма рога. В основата на правата на кравите в действителност са милиони франкoве. Въпросът на референдума е за това дали фермерите, които отглеждат крави с рога, да получават държавна дотация.

Всичко потегля от Армин Капул, който е в основата на референдума. Той е фермер и всички негови крави имат рога. Именно от своите животни мъжът се въодушевява. Посочва, че три-четвърти от кравите в Швейцария в действителност нямат рога. „ Това е срещу природата. Грешно е. Рогата са значими и скъпи за животните “, безапелационен е Капул.

Затова и преди 8 години се обръща към Земеделското министерство по въпроса. Отговор няма. И мъжът взима нещата в собствен ръце. Събира над 100 хиляди подписа, с които се инициира референдум.

Правителството застава срещу концепцията. Обяснява, че в случай че се реши да се заплаща дотация за рогата на животните, това ще коства 30 млн. от бюджета на министерството.

Фермери, бранители на животните, разнообразни организации обаче застават зад правата на животните.

Фермерите в страната са разграничени. Според някой рогата са рискови както за самите животни, по този начин и за хората. Освен това крава, която има рога, би трябвало да се отглежда в по-голямо пространство, а това са спомагателни средства за фермерите.

Традицията рогата на кравите и на козите да се отстраняват датира надалеч във времето. Фермерите са безапелационни, че това се прави по най-щадящия за животните метод. Отделно има животни, които просто се раждат без рога.

Последните изследвания демонстрират доста близки резултати на двата лагера в допитването. Затова и се чакат всевъзможни разновидности от референдума в неделя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР