Допитване на YouGov от последните пет дни показва, че 39

...
Допитване на YouGov от последните пет дни показва, че 39
Коментари Харесай

Подкрепата за шотландската независимост е спаднала до 39%

Допитване на YouGov от последните пет дни демонстрира, че 39 % от шотландските гласоподаватели поддържат обособяване от Обединеното кралство, до момента в който 47 % избират да останат част от него, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Резултатът отразява нищожен спад в поддръжката за независимостта спрямо предходно допитване на социологическата организация от февруари, когато 40 % от интервюираните са изразили поддръжка за отделянето от Обединеното кралство.

На референдума през 2014 година шотландците гласоподаваха за оставане в съюза, като резултатът бе 55 на 45 % в интерес на последователите на Обединеното кралство. Въпреки това обаче някои настояват, че гласуването за " Брекзит " две години по-късно дава съображение за нов избор за самостоятелност.

 След провалянето в съда: Възможен ли е нов референдум за самостоятелна Шотландия След провалянето в съда: Възможен ли е нов референдум за самостоятелна Шотландия

Миналият месец водачът на Шотландската национална партия Никола като първи министър на Шотландия и остави неуреден въпроса за независимостта. Претенденти за овакантения пост са шотландският министър на опазването на здравето Хамза Юсаф, министърът на финансите Кейт Форбс и някогашният министър Аш Ригън.

Допитването на YouGov по поръчка на " Скай нюз " (Sky News) обгръща 1002 пълнолетни жители на Шотландия и е било осъществено сред 9 и 13 март.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР