Допитахме се до браншовите организации кои да са приоритетите във

...
Допитахме се до браншовите организации кои да са приоритетите във
Коментари Харесай

Министър Димитров за летния сезон: Има добри темпове на ранни записвания

„ Допитахме се до браншовите организации кои да са целите във втория мандат на служебното ръководство и болшинството показаха, че това са повече реклама на туризма и превъзмогване на казуса с фрагментите. Където имаме индикации, че има проблем, ще реагираме доста бързо, с цел да можем да помогнем на бизнеса. “

Това увери отрасловият министър Илин Димитров при годишната среща на Националния ръб по туризъм в границите на 39-то издание на Международното туристическо ревю „ Ваканция & СПА ЕКПО 2023 “. По време на нея, извършена във формат полемика на тематика: „ Новите провокации пред туристическия бранш и решения посредством публично-частното партньорство “, министърът посочи, че туристическият бранш се трансформира , бизнесът знае най-добре по какъв начин да се популяризира и са подхванати стъпки за оптимално интензивно съдействие с сектора.

„ След сполучливото осъществяване на серия от двустранни бизнес срещи сред немски и български представители на туристическия бранш, Министерството на туризма ще организира „ роудшоу “ и в Израел и Англия, където има спад на туристите, по тази причина е належащо да сме дейни “ , разгласи министърът.

Министерството на туризма /МТ/ променя политиката си и насочва силите си към околните пазари , намиращи се в същата геополитическа обстановка. Прогнозата е за растеж на българския туризъм през идващите години след усмиряване на геополитическата обстановка. Министър Димитров дефинира предлагания туристически артикул като повече от добър. Над 450 000 повече регистрации през 2022 година на български туристи по отношение на 2019 година, макар опцията за свободно пътешестване след рухването на рестриктивните мерки поради Коронавирус пандемията.

„ Трябва да наложим положителен метод на говорене за продукта ни, тъй като това за нас е основно “, подчертава министърът.

Министърът анонсира и нова опция за подкрепяне на в предприятията по Националния проект за възобновяване и резистентност. Предприятията от бранш туризъм ще бъдат предпочитани при кандидатстването за средствата.

Димитров разяснява и идния летен туристически сезон . Според него има положителни темпове на ранните записвания за отмора.

„ За Германия беше обявен растеж от 30%, само че към момента не можем да наваксаме огромния спад “, разяснява министърът и изрази вяра това да се преодолее с повече рекламни интензивности .

На събитието бяха разисквани положителни практики и отбрана правата и сигурността на потребителите в туризма, способи за оценка на удовлетвореността на потребителите, показване на взаимна самодейност на МТ, Комисията за отбрана на потребителите и Националния ръб по туризъм.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР